Odličan trik

Čvrste i sjajne lokne, ukroćena kosa: Domaći gel za kosu, bolji od naskupljih proizvoda! (RECEPT)

Pravljenje gela za kosu je vrlo jednostavan proces, za koji će vam biti potrebna samo tri prirodna sastojka i desetak minuta vremena
Nega
16:28h Autor:
Čvrste i sjajne lokne, ukroćena kosa: Domaći gel za kosu, bolji od naskupljih proizvoda! (RECEPT)
Foto: Profimedia

Preparati za oblikovanje kose mogu biti skupi i štetni. Ipak, možete zaštititi svoje zdravlje i novčanik, izbeći agresivne hemikalije, veštačke boje i arome, tako što ćete napraviti prirodni gel za kosu.

Stvaranjem sopstvenog proizvoda imate potpunu kontrolu nad njegovim sastavom.

Što je najbolje, pravljenje gela za kosu je vrlo jednostavan proces, za koji će vam biti potrebna samo tri prirodna sastojka i desetak minuta vremena. Ovakav domaći gel, po efikasnosti može parirati najskupljim kupovnim preparatima za oblikovanje kose.

Za pravljenje ovog gela biće vam potrebno: 1 šolja (200 ml) vruće vode ili 1 šolja biljnog odvara (kamilica, kopriva, žalfija...), 1 kašičica (5 g) želatina, eterično ulje po želji, staklena teglica sa poklopcem.

Frizura koja je osvojila poznate: Obožavaćete je ovo leto! (FOTO, VIDEO)

Priprema gela: Naspite u staklenu teglicu kašičicu želatina i prelijte je šoljom vruće vode ili odvara trava. Dobro promešajte, pa dodajte nekoliko kapi svog omiljenog eteričnog ulja, ako želite da dobijete mirišljavi gel. Najkorisnija eterična ulja za zdravlje i negu kose su lavanda, kokos, ruzmarin i ulje čajevca. Dobro promešajte da se potpuno sjedini.

Sačekajte da se ohladi, poklopite i ostavite u frižider na 5 - 6 sati. Kada se stvori žele, gel je spreman za upotrebu.

Pre nanošenja na kosu, proverite konzistenciju gela, koja mora da bude identična onom kupovnom.

Gel se čuva u frižideru u zatvorenoj teglici. Rok trajanja je 2 nedelje, nakon toga napravite novu meru.

Koristite gel u istoj količini i na isti način kao i u slučaju sa kupovnim gelom. Nanosite ga na vlažnu ili suvu kosu, u zavisnosti od željene frizure. Količina korišćenja gela zavisi od dužine i gustine kose.

Odlično fiksira lokne, daje sjaj kosi i lako se raščešljava. Možete ga koristiti i umesto laka kako biste ukrotili nemirnu kosu.

Lukavi trik sa kosom: Kako da napravite savršene šiške bez makaza! (VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs