Šik lokne preko noći

Bez fena i papilotni: Uvijte kosu pomoću starih krpica!

Osim što je jako jednostavna i idealna za vas koje ne volite puno da se bavite kosom, ova tehnika je bezbedna za kosu jer nema toplote niti agresivnih proizvoda za oblikovanje
Nega
16:34h Autor:
Bez fena i papilotni: Uvijte kosu pomoću starih krpica!
Foto: Thinkstock

Naše bake i prabake nisu imale gotovo ništa od proizvoda za ulepšavanje koje mi svakodnevno koristimo, ali su se na neke svoje alternativne načine snalazile i sređivale.

Kornjača efekat na kosi: Trend koji je osvojio Holivud! (FOTO)

Kada je kosa u pitanju, nisu mogle ni da zamisle figaro ili presu kojim bi oblikovale kosu i pravile zanosne lokne. Ipak, na nekim crno-belim izbledelim fotografijama možete da vidite kovrdže u njihovoj kosi.

Kao nasledstvo ove tradicije do nas je stigla metoda kovrdžanja kose uz pomoć krpica! Osim što je jako jednostavna i idealna za vas koje ne volite puno da se bavite kosom, ova tehnika je bezbedna za kosu jer nema toplote niti agresivnih proizvoda za oblikovanje.

Lokne nastaju dok spavate, a materijal potreban za sprovođenje ove tehnike sigurno imate u domu. Pogledajte uputstvo i saznajte kako da uz pomoć krpica napravite definisane lokne.

Potreban materijal:

češalj, komadi tkanine, voda.

Uputstvo:

Korak 1: Uzmite staru jastučnicu ili krpu, iscepkajte je na uže trake. Zatim nakvasite krajeve kose, pa odvajajte pramen po pramen i krajeve uvrćite oko krpice.

Korak 2: Kada dođete do željenog mesta gde će vaša lokna počinjati - preporučujemo da završite na polovini dužine kose - vežite krpicu u čvor.

Korak 3: Prespavajte sa krpicama na kosi.

Korak 4: Ujutro odvežite čvoriće i pustite kosu. Preporučujemo da je samo prstima rastresete bez upotrebe češlja.Dobićete definisane sitne retro lokne koje možete pustiti da slobodno padaju ili ih dalje oblikovati u vintidž frizuru.

Bez izuzetka: Frizura koja stoji svakoj ženi, a istovremeno podmlađuje! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs