Nedavno otkrivena povezanost

Glumac plave krvi: Benedikt Kamberbač odaje počast svom pretku Ričardu III!

Benedikt će u četvrtak u katedrali u Lesteru prisustvovati ponovnoj sahrani engleskog vladara Ričarda III u svojstvu njegovog dalekog potomka
Vesti
19:00h Autor:
Glumac plave krvi: Benedikt Kamberbač odaje počast svom pretku Ričardu III!
Foto: Reuters

Britanski glumac Benedikt Kamberbač, kog će publika uskoro moći da vidi u ulozi kralja dinastije Plantagenet u novoj Bi-Bi-Sijevoj TV seriji "Hollow Crown", prisustvovaće u četvrtak u katedrali u Lesteru ponovnoj sahrani engleskog vladara Ričarda III u svojstvu njegovog dalekog potomka.

Stručnjaci: Ričard III nije bio grbava krastača, kako ga je Šekspir opisao

Zvezda serije "Šerlok Holms" će čitanjem pesme "Ričard" Kerol En Dafi odati poštu svom srednjovekovnom pretku, čiji su posmrtni ostaci pronađeni u avgustu 2012. na jednom parkingu. Stručnjaci za genealogiju procenjuju da je između jednog i 17 miliona ljudi u Velikoj Britaniji u srodstvu sa Ričardom III, ali da je Kamberbačova rodbinska veza sa kraljem loze Plantagenet tešnja od većine.

Ričard III je ubijen u bici kod Bosvorta 1485. godine. Njegova dvogodišnja vladavina označila je kraj dinastičke borbe, poznate u istoriji kao "Rat ruža". Njegovom smrću na vlast je došla dinastija Tjudora.

Bizarni jelovnik: Kralj Ričard III jeo ždralove i pio tri litra vina dnevno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs