"ŽIVI NEĆETE IZAĆI ODAVDE": Jezivi zatvor u EL SALVADORU je najsurovije mesto na planeti - STRAH I TREPET ZA KRIMINALCE

Zatvor poseduje 32 ćelije u kojima smešta preko 40.000 zatovrenika, a iste su oslobođene bilo kakvog komfora

Galerije
Autor:
1 / 12 Foto: Yuri CORTEZ / AFP / Profimedia

Mega zatvor u El Salvadoru je ono mesto gde biste voleli da završi osoba koja je počinila veliko zlo. Izgrađena nakon što je predsednik Najiba Bukele objavio "rat" protiv kriminala, ovaj zatvor je dizajniran da primi oko 40.000 zatvorenika.

Neprijatno iznenađenje za većinu njih je što u ćelijama nema kreveta, nema dušeka, nema udobnosti, komfora bilo koje vrste.

Ovaj zatvor ima 32 ćelije koje su napravljene da prime "više od 100" zatvorenika. U njemu su uslovi tako loši da su grupe za zaštitu ljudskih prava apelovale na vlasti da je ovo kršenje standarda zatvorske kazne.

"Nikad nećete izaći živi odavde. Platićete za sve što ste uradili. Ovo što vidite je eliminisanje raka iz društva," rekao je ministar pravde i bezbednosti Gustavo Viljatoro na Tviteru, a prenosi Dejli mejl.

Fotografije i video snimci iz ovog zatvora su jezivi. Prava noćna mora za svakog kriminalca. Na njima se vide zatvorenici koji sede, bukvalno u krilu jedan drugome, ruku vezanih lisicama iza leđa, dok su obučeni samo u bokserice.

Otkako je Bukele proglasio vanredno stanje pre par meseci, uhapšeno je oko 63000 člana bande i to bez naloga. Iza rešetaka je smešten svako ko je petljao sa kriminalom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs