Efektno i lako

Zabavan način da smršate i izbacite negativnu energiju: Zumba u 5 koraka! (VIDEO)

Vežbanje sve vreme prati brza muzika koja vas pokreće i čini da se dobro osećate, smršate i još bolje zabavite
Fitnes & Nutricija
04:44h Autor:
Zabavan način da smršate i izbacite negativnu energiju: Zumba u 5 koraka! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Fitnes trend koji sve više osvaja Srbiju i koji je zarazio ljubitelje plesa širom sveta svakako je popularna Zumba.

Treninge možete pohađati u većini teretana kao deo osnovnog fitnes programa, ali i kod kuće - samo je potrebno da naučite pet osnovnih koraka kako biste zaigrali spremni!

Inače, ovaj program je devedesetih godina osmislio Kolumbijac Alberto Perez, a predstavlja mešavinu plesa i aerobika, a u koreografije ulaze elementi hop-hopa, sambe, salse, mamba i drugih plesova, kao i delovi osnovnih vežbi poput čučnjeva i iskoraka. Vežbanje sve vreme prati brza muzika koja vas pokreće i čini da se dobro osećate, smršate i još bolje zabavite.

Svi ga volimo, a ne znamo da leči: Aktivnost koju morate priuštiti sebi!

Posle treninga ćete se osećati sveže, rasterećeno i bićete puni energije. Ako smo vas ubedili da se oprobate u ovoj igri, nudimo pet osnovnih pokreta Zumbe:

1. Korak u stranu

Stanite uspravno i spojite noge. Iskoračite u levo, zatim vratite nogu do noge, ponovite isto desnom nogom. Počnite polako da pratite ritam muzike i sa svakim sledećim iskorakom blago podignite nogu kojom ne iskoračujete. Neka ruke prate vaše telo i polako njišite kukovima.

2. Korak unazad

Započnite desnom nogom i napravite korak unazad, a grudima se okrenite na desno. Isto uradite na levu stranu. Prednju nogu plago savite u kolenu dok radite vežbu i trudite se da pratite ritam.

Najbrži način mršavljenja: Za samo 4 minuta istopite 600 kalorija! (FOTO)

3. Dva koraka u stranu

Ova vežba liči na prvi korak samo što treba da napravite dva koraka u svaku stranu. Ispratite pokrete kukovima. Podignite ruke u visini ramena i blago ih gurajte u stranu u koju ste iskoračili.

4. Cumbia

Osnovni kolumbijanski pokret u Zumbi koji se često koristi, osnova je čačača. Napravite desnom nogom iskorak (prenesite težinu na prednju nogu), zatim nogu povucite u korak nazad (ponovo prebacite težinu na ovu nogu). Svakim korakom pomalo podignite levu nogu od poda.

Kućni trening koji topi kilograme: Kako do savršene linije za samo 10 minuta dnevno! (VIDEO)

5. Candle step

Podignite desnu ruku visoko, a levu stavite na kuk i okrenite se na desnu stranu. U tom položaju pravite quick step tri puta u desno. Zatim sve ponovite u levu stranu. Izbacujte bok noge kojom ćete se odgurnuti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs