Morao da ode

Žene širom sveta tuguju: Otkriveno zašto je ubijen Mekdrimi?

Producentkinja popularna serija Uvod u anatomiju prekršila je pravilo da se glavni junaci ne smeju dirati i "ubila" upravo jednog od njih
Filmovi
15:28h Autor:
Žene širom sveta tuguju: Otkriveno zašto je ubijen Mekdrimi?
Foto: AP

Jedno od najvećih iznenađenja u istoriji ženskih tv serija svakako je bilo ubistvo lika Dereka Šeparda, poznatijeg kao Mekdrimija, u seriji "Uvod u anatomiju".

Tim potezom producentkinja Šonda Rimes je pokazala kako pravilo da se glavni likovi "ne smeju dirati" više ne vredi, ali i skupila gomilu negativnih bodova kod obožavateljki njezinih serija.

Nakon višemesečnog ćutanja na tu temu, slavna producentkinja napokon je otkrila zašto je odlučila da to učini.

"Koje su bile opcije? Ili je Derek mogao otići od Meridet i samo je ostaviti, alli šta bi to značilo?", izjavila je Šonda.

"To bi značilo da to nije bila prava ljubav i da je sve što smo vam govorili 11 godina bila laž. Meridetina i Derekova ljubav ovako ostaje njihova ljubav. Koliko god je to meni bilo teško kao piscu, jedini način da sačuvam tu pravu ljubav je bio da Derek umre, a njihova ljubav ostane iskrena".

Šonda je odgovorila i na glasine da je glumac Patrik Dempsi dobio otkaz i da je zbog toga njegov lik "ubijen".

"Prošlo je 11 godina, zaboga! Pustite čoveka da ode", rekla je novinarima. A što će se događati s Meridet u 12. sezoni ove popularne serije?

"Živeće život kakav nikad nije mislila da će ponovno imati.", izjavila je Šonda

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs