Umetnost u domu

Unesite sreću u kuću: Cveće koje poboljšava životnu energiju!

Od veštačkog cveća u vašem domu možete samo da držite lavandu koja i suva simbolizuje mir
Enterijer
21:00h Autor:
Unesite sreću u kuću: Cveće koje poboljšava životnu energiju!
Foto: Shutterstock

Prema kineskom verovanju postoji nekoliko vrsta energije, a jedna od najvažnijih jeste Sheng Chi - zdrava, prosperitetna i srećna energija. Takođe, veruje se da ovu vrstu energije reflektuje cveće, pa je njegovo prisustvo u domu više nego poželjno.

Kako odabrati pravo cveće?

Najpoželjnije su biljke okruglih oblika, jer prema simbolici životna energija se kreće u ciklusima, koji se obeležavaju krugovima.

Šta vam donosi nesreću: Svila krade životnu energiju!

Veštačko cveće

emituje negativnu energiju, pa je potrebno ukloniti svo plastično cveće koje imate u kući.

Ukoliko vam gajenje cveća u saksiji predstavlja veliku obavezu, isti učinak imaće ono u vazi. Samo, držite isključivo sveže i zarad najboljeg protoka energije na sredini prostorije, odnosno stola.

Jedini izuzetak je lavanda, koja se može držati i sušena. Lavanda simboliše mir i opuštenost i stvara harmoniju među ukućanima.

Odaberite pravu biljku za vaš dom

Prema feng šuiju nabolje je da gajite bambus koji simboluje dugovečnosti i dobro zdravlja i jedna je od najpopularnijih biljaka Azije. Ova biljka dobrodošla je u svaki dom jer važi za biljku sreće.

Terasa, savršen kutak za jutarnju kafu: Kreativne ideje! (FOTO)

Najpotpunija je zato što u sebi sadrži svih pet elemenata – drvo, zemlju, vodu, vatru i metal. Ukoliko se odlučite da umesto onog u saksiji kupite bambus za vazu, imajte na umu da broj stabljika ima različitu simboliku.

Tako dva bambusa su za ljubav i brak, tri su za sreću, pet za zdravlje, osam za bogatstvo i obilje; dok se devet smatra srećnim brojem i kombinovan sa bambusom dobar je za donošenje sreće i harmonije.

Svo zeleno bilje, krupnih i oblih listova doneće Sheng Chi energiju u vaš dom. Najlošiji izbor predstavljaju kaktusi i sve druge biljke koje imaju bodlje i oštre forme.

Kako pravilno odgajati kaktus: Najlepša dekorativna biljka!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs