Probajte

Neverovatne primene majoneza u domaćinstvu: Spas u poslednji čas!

Majonez na neverovatan način uklanja fleke sa nameštaja i zidova
Enterijer
14:28h Autor:
Neverovatne primene majoneza u domaćinstvu: Spas u poslednji čas!

Majonez nije samo jedan od najpopularnijih preliva, već je, ponekad, nezamenljiv pomoćnik u domaćinstvu. Postoji i njegova druga, alternativna upotreba.

Pripremili smo za vas 7 načina netradicionalnog korišćenja majoneza, koji će biti od koristi i onima, koji ga ne koriste u ishrani.

Uklanjamo tragove

Tragove na rukama od ulja, lepka, nafte, smole možete ukloniti pomoću majoneza. Namažite njime ruke, protrljajte, i ostavite na neko vreme. Zatim isperite vrućom vodom.

Uklanjamo bele fleke

Ako želite ukloniti bele fleke sa drvenih površina, namažite problematično mesto majonezom, potom prebrišite papirnom maramicom. Nakon nekog vremena prebrišite vlažnom krpom.

Šta sve omekšivač za veš može da uradi u domaćinstvu: Zapanjićete se!

Brišemo tragove crtanja

Ako su deca išarala zidove, nanesite malu količinu majoneza na krpu i prebrišite taj deo. Tragovi crtanja će vrlo lako nestati.

Za jačanje noktiju

Da se nokti ne listaju i da bi ojačali, pravite, s vremena na vreme, maske za ruke od majoneza. On hidrira i hrani nokte, i oni postaju manje lomljivi.

Dajte sjaj sobnim biljkama

Znate li zašto tako lepo sijaju sobne biljke u cvećarama? Odgovor je jednostavan: prodavci nanose majonez na papirnu maramicu i njom brišu lišće, koje, nakon toga, izgleda kao voštano.

Očistite kuću sirćetom: Provereno čisti bolje od svega što ste probali!

Sredstvo za kosu

Ako želite da vaša kosa ponovo postane zdrava, svilenkasta i sjajna, obratite pažnju na maske sa majonezom. One odlično ojačavaju kosu, čine je elastičnom, poboljšavaju njenu strukturu, a takođe je čine zdravom i prirodno sjajnom. Oni, kojima sporo raste kosa, treba, takođe, da obrate pažnju na ove maske, jer je majonez zaista u stanju da značajno ubrza rast kose.

Majonez tipkama klavira vraća prvobitni sjaj

Ako su tipke klavira vremenom postale zaprljane, ili su požutele, a novca za skupe preparate nemate – onda nanesite na njih sloj majoneza. Tipke će ponovo zasijati kao kod koncertnog klavira.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs