Narušava zdravlje

Muči vas buđ u kupatilu? Rešite je se na 2 najefikasnija načina!

Sredstva protiv buđi nisu jeftina i ne garantuju da ćemo je se lako osloboditi. Stoga, treba obratiti pažnju na pristupačne, jeftinije, ali ne manje efikasne načine borbe
Enterijer
06:36h Autor:
Muči vas buđ u kupatilu? Rešite je se na 2 najefikasnija načina!
Foto: Thinkstock

Plesan mnogima ne daje mira. Sem toga što izgleda neprimamljivo, ona je i štetna po zdravlje jer izaziva alergiju i pogoršava opšte zdravstveno stanje. Kupatilo je idealna sredina za pojavu buđi kojoj pogoduje vlaga i toplota. Od pojave plesni nije izuzet ni onaj ko besprekorno održava kupatilo.

Uzrok pojave plesni mogu da budu nedovoljno izolovani zidovi kuće. Plesan se može pojaviti čak i u veš mašini.Sredstva protiv buđi nisu jeftina i ne garantuju da ćemo je se lako osloboditi. Stoga, treba obratiti pažnju na pristupačne, jeftinije, ali ne manje efikasne načine borbe.

Sipao je sirće u vodokotlić: Trik koji će vam olakšati život! (VIDEO)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Jedno od takvih je varikina (ili bilo koji drugi izbeljivač na bazi hlora). Jedini minus ovog sredstva je jak, neprijatan miris, pa je zato dobro koristiti masku.

Naspite sredstvo u raspršivač i poprskajte buđava mesta. Ostavite nekoliko sati da deluje, zatim isperite toplom vodom. Fuge između pločica će postati ponovo bele, a plesan će nestati zauvek. Radeći ovu proceduru, obezbedite prostor od dece i kućnih ljubimaca. Nakon toga, provetrite stan.

Ako ipak niste spremni da trpite miris hlora, postoji još jedan provereni način. Biće vam potrebne tablete Nistatina (antibiotik koji kao lek deluje fungistatički i fungicidno na veliki broj gljivica) koje se prodaju u apoteci.

Rastvorite 2 tablete u pola čaše tople vode i istrljajte ovim rastvorom šavove između pločica, i druga mesta na kojima se stvorila buđ. Ne ispirajte. Od buđi uskoro neće ostati ni traga. Ponovite proceduru posle nedelju dana.

Sklanjate buđ sa hrane, a zatim pojedete namirnicu: Evo šta time radite sebi!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs