Čišćenje je uzaludno

8 grešaka zbog kojih vam je kuća uvek u haosu!

Možda je vama to omiljeno ćoše, ali sa strane ono izgleda neuredno i pretrpano. Vreme je da malo sredite kuću
Enterijer
19:40h Autor:
8 grešaka zbog kojih vam je kuća uvek u haosu!
Foto: Profimedia

Nered je gde god pogledate, a ko šta radi - vi samo čistite. To je znak da negde ozbiljno grešite. Vreme je da dobro osmotrite svoju kuću i uvidite greške.

1. Očajnički se trudite da prikrijete kritične tačke u kući

Ako mislite da je zavesa dobro rešenje za prikrivanje ostave ili ormara, varate se. Idealno je da ormar ili ostava imaju odgovarajuća vrata iza kojih ćete na policama lepo složiti garderobu i stvari.

2. Opremu za čišćenje cele kuće čuvate na jednom mestu

Na primer, iza vrata toaleta nalazi se grupa četki, metli, deterdženata, sunđera i td. Prvo, ta gomila deluje neuredno, a kao drugo, zbog toga što vam je pribor za čišćenje sklonjen sa strane vi i ne možete da čistite kada se za to ukaže potreba nego to radite stihijski.

Savet je da sunđer i sredstvo za čišćenje lavaboa ili sudopere držite pored sudopere ili lavaboa kako biste uvek mogli na brzinu da prebrišete određene površine.

10 najčešćih grešaka kod uređenja doma: Na granici dobrog stila i neukusa!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

3. Odlaganje gardarobe u plastičnim kesama koje su providne

Vakumske kese mogu biti odlične, ali ako stvari ostavljate u providne kese to je već problem. U providne kese možete pakovati garderobu samo ako ćete ih ostavljati u ormare sa vratima, gde se neće viđati.

U suprotnom, preporučuje se skladištenje stvari u neprovidne kutije koje će svoj sadržaj sakriti i samim tim stvoriti osećaj urednosti.

4. Police su na teško dostupnim mestima

Ako ostavljate posteljinu ili peškire na police koje ne možete dohvatiti bez stolice ili merdevina, onda ćete se obreti u situaciji gde vam peškiri stoje na dasci za peglanje a posteljina na ormarićima oko kreveta.

Da biste sebi olakšali život, stvari koje retko kad koristite stavite na teško dostupne police, dok ćete one stvari koje svakodnevo koristite staviti na dostupne police.

5. Previše vešalica

Ako vam je hodnik prekriven vešalicama i kukama za kačenje garderobe, sigurno su prepuni jakni i džempera. Možda je su praktične, ali te vešalice po zidovima će stvoriti problem u vašoj kući ali i u vašoj glavi.

Primorajte se da oslobodite te vešalice i da stvari vratite u ormare gde im je i mesto.

Trikovi sa sodom bikarbonom za koje još niste čuli: Kuća će vam blistati!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

6. Zanemarujete mišljenje svoje porodice

Zamislite situaciju: samo što ste sredili ormare i sve savršeno složili u njih, vidite svog muža kako pretura po majicama tražeći pantalone?!?!

Pre nego što krenete sa "velikim spremanjem" obavezno se posavetujte sa ukućanima i pitajte ih šta im odgovara. Ako vaše dete jaknu uporno ostavlja na stepenicama, pitajte ga da li mu više odgovara da čiviluk stoji na dnu stepenica umesto što se nalazi na vrhu.

Tako ćete se rešiti nereda jer će svako da sklanja stvari iza sebe.

7. Delimično čistite kuću

Jedan dan slažete garderobu, drugi dan perete suđe, a treći dan usisavate.... Ovom metodom u kući će vam uvek biti haos.

Najbolje bi bilo da kuću čistite ređe ali temeljnije. Vodite računa da sredite sve odjednom, tako ćete duže uživati u lepom i urednom domu.

8. Kuća vam je prepuna sitnica

Na policama se nalaze školjke sa letovanja, magneti što su vam prijatelji doneli sa putovanja, knjige koje nikada niste ni otvorili, ikonice i sto čuda...

Možda taj kutak u vama budi lepa osećanja, ali u kući stvara nered. Odaberite tri stvari, najviše četiri koje će ponosno stajati na vašim policama, a sve ostalo stavite u fioku uspomena.

Jabukovo sirće pomešajte sa 2 sastojka: Prašina se više neće skupljati u kući! (RECEPT)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs