Jeftino i praktično

10 saveta za uređivanje iznajmljenog stana: Trik je u detaljima!

Dekorativne jastučnice su sjajan način da unesete vedrinu u prostor, a najzgodnije je što nisu skupe, pa se mogu vrlo lako menjati, ali i reorganizovati i premeštati iz sobe u sobu
Enterijer
12:48h Autor:
10 saveta za uređivanje iznajmljenog stana: Trik je u detaljima!
Foto: Profimedia

Uređivanje iznajmljenog prostora često predstavlja pravu dilemu. Želite da se osećate kao kod kuće, ali kad znate da se nećetu zadržati godinama na istom mestu, teško je opravdati velike investicije.

Predlažemo vam nekoliko ideja kako da unesete život, boju i vedrinu u privremeni prostor, a veća ulaganja sačuvate za vaš dom iz snova.

1. Razmišljajte praktično

Najpre jedan praktičan savet. Pridržavajte se jednog stila i koristite sličnu paletu boja u svim prostorijama. Na taj način lakše možete premeštati nameštaj iz jedne prostorije u drugu. Tako, na primer, fotelju koja vam je trenutno u spavaćoj sobi lako možete uklopiti u dnevnu sobu u budućem stanu ako ne može da stane u spavaću.

Prefinjeni francuski stil: Kako da uredite dom kao Parižanka (FOTO)

2. Slika umesto tapeta

Velika slika na zidu uneće boje u prostoriju bez potrebe da stavljate tapete ili krečite zidove. Uložite u delo koje će biti efektno, a za koje verujete da ćete pronaći mesto u nekom budućem domu. Ako je veća slika preveliki izdatak, sličan efekat možete postići sa samo jednom rolnom tapeta zalepljenom na sredini zida tako da imitira sliku ili uramite tapete.

Najjeftiniji način dekoracije stana: Ukrašavanje zidova!

3. Ukrasne jastučnice

Dekorativne jastučnice su sjajan način da unesete vedrinu u prostor, a najzgodnije je što nisu skupe, pa se mogu vrlo lako menjati, ali i reorganizovati i premeštati iz sobe u sobu.

4. Efektni tepisi

Tepih upečatljivog dezena je još jedan način da redefinišete prostoriju bez ikakvih trajnih promena. Sakriće stari parket, uneti boje i oživeti prostoriju. Šarene staze će obogatiti svaki hodnik, povoljne su, pa se ulagenje u njih svakako može opravdati. Pri tom ih je i vrlo lako saviti i premestiti.

5. Galerija na zidu

Svoja umetnička dela možete izložiti i bez kucanja eksera. Lagane klipse možete pričvrstiti za zid trakom koja je lepljiva sa obe strane i lako okačiti crteže, fotografije, razglednice. Ako vašem stanodavcu ne smeta nekoliko ukucanih eksera, pogledajte kako da napravite kreativnu i jeftinu galeriju od podmetača za papir, kao i mini "veselu" galeriju na zidu.

6. Impresivno uzglavlje

Veliko uzglavlje može biti upečatljiv element u sobi. Daće visinu nameštaju, popuniti i dekorisati zid. Potražite uzglavlja koja se mogu kupiti zasebno i namontirati na vaš krevet. Umesto tradicionalnih, možete upotrebiti i interesantna alternativna uzglavlja, kao što su stara vrata, žaluzine ili palete.

7. Veliko ogledalo

Veliko ogledalo naslonjeno na zid proširiće prostor, uneti više svetla i to bez potrebe da kači. Za impozantniji efekat ofarbajte ram u metalik boji, a uvek ćete pronaći mesto za njega u novom domu. Može vam poslužiti čak i kao kreativno uzglavlje za krevet. Štaviše, može vam poslužiti i kao sjajan trik za vizuelno proširivanje prostora.

Remete mir i donose nesreću: 7 stvari koje radite pogrešno u spavaćoj sobi

8. Interesantne zavese

Kao i uz pomoć kolorativnog tepiha, interesantnim zavesama unećete boje u sobu bez krečenja zidova. Ako se odlučite za garnišnu od zida do zida, obogatićete ceo zid.

9. Dramatična lampa

Visoka, dramatična lampa pored toga što će pružiti podršku postojećoj rasvetii obezbediti prijatnije osvetljenje, odličan je dekorativni detalj, a uz to se i lako premešta.

10. Prekrivači

Praktični i povoljni, baš kao i jastučnice, prekrivači pružaju osećaj topline i udobnosti. Rašireni preko sofe ili fotelje ili uredno složeni na krevetu, postoji mnogo načina da se upotrebe u svakoj prostoriji ne samo trenutnog nego i budućeg stana. Odvojte jedan vikend, upustite se u mali "uradi sam" projekat i možete napraviti dekorativni prekrivač od kićanki koji vam može poslužiti i kao tepih i ukras za zid.

Jeftin trik za blistavo kupatilo: Da fuge zauvek ostanu bele!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs