Progovorila o svojim problemima

Dženifer Aniston iskreno: Mislila sam da sam glupa, a patila sam od disleksije!

Ništa nisam mogla da zapamtim, a onda je usledilo ovo veliko otkriće. Osetila sam da su sve moje traume iz detinjstva nestale, i da su sve tragične stvari koje su mi se dešavale dobile objašnjenje, izjavila je poznata glumica
Vip priča
01:24h Autor:
Dženifer Aniston iskreno: Mislila sam da sam glupa, a patila sam od disleksije!
Foto: Fonet

Iako je na crvenom tepihu uvek nasmejana, Dženifer Aniston je otkrila da je tek nedavno naučila kako da se nosi sa negativnim emocijama, pogotovo besom. Holivudska slumica kaže da je morala da uči kako da ga iskaže, umesto da loša osećanja drži u sebi.

"Oduvek sam mislila da, ako ste ljuti, jednostavno treba da prećutite. Postala sam pasivna, kao i sve oko mene. Ali stvari ne moraju da budu crno-bele. Ne morate da budete histerična osoba kojoj vene iskaču na vratu, crveni u licu i plaši ljude, ili da, sa druge strane, zabijete glavu u pesak. Nekada sam mrzela sukobe, prezirala sam ih. Razumela sam ljutnju, ali nisam znala da treba da je ispoljite, što je nešto na čemu sam zaista radila", otkrila je Dženifer u intervjuu za The Hollywood Reporter.

Šta je nedavno Dženifer Aniston izjavila o Anđelini Džoli saznajte OVDE.

Ona je takođe morala da poradi i na svojoj potrebi za savršenim redom.

"Potpuni sam manijak kada je kontrola u pitanju. Volim da svime upravljam. Pošto mi je život bio u haosu kada sam odrastala, danas mi je izuzetno važno da sve bude kako treba. Mada, i danas moram da se ujedem za jezik kada sam na snimanju, i smislim kako da se reši neki problem, koji drugi već rešavaju glatko. I zbog toga patim", iskrena je Aniston.

Godine terapije su joj pomogle, kao i meditacija, koju praktikuje kod kuće.

"Ovih dana to svakodnevno radim. Imam poseban deo za meditaciju kod kuće, gde meditiram oko 20 minuta, obično nakon što popijem kafu, ili pre nego što mi krene haos oko obaveza."

O kom modnom promašaju Dženifer Aniston su svi pričali pogledajte OVDE.

Iako je strastveni ljubitelj umetnosti, i čak se bavila slikarstvom i vajarstvom za svoju dušu, književnost joj nikada nije bila prioritet i to iz jednog jedinog razloga -zbog disleksije, koja je uticala na njeno obrazovanje i samopouzdanje. Ova bolest dijagnostikovana joj je tek na početku njenih 20-ih godina.

"Otkrila sam da je imam tek kada sam otišla na oftalmološki pregled zbog dioptrije. Dobila sam naočare čije je jedno staklo bilo plavo, a drugo crveno. Dali su mi da pročitam jedan pasos, pa su mi postavili 10 pitanja o tome što sam upravo pročitala, a ja sam uspela da odgovorim na samo 3. Zatim su detaljnim pregledom utvrdili da mi oko, dok čitam, ide 4 reči unapred, pa dve unazad."

Saznanje da ima disleksiju joj je promenilo život. Do tada je imala potpuno lošu sliku o sebi.

"Mislila sam da nisam pametna. Jednostavno, ništa nisam mogla da zapamtim, a onda je usledilo ovo veliko otkriće. Osetila sam da su sve moje traume iz detinjstva nestale, i da su sve tragične stvari koje su mi se dešavale dobile objašnjenje."

A mislili smo da je fina - Dženifer Aniston na crvenom tepihu zgrabila verenika za guzu! (FOTO)

Iako je sada ispunjena na svim poljima, i poslovnim i privatnim, Dženifer smatra da su velike stvari tek pred njom.

"Moguće da je u pitanju još više posla, više kreativnosti, ili veće učešće u humanitarnom radu. Znam da imam viši cilj. Ali šta konkretno - to mi je još uvek zagonetka, nisam sklopila sve kockice. Ali nešto veliko je preda mnom", zaključila je glumica.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs