Srećno mesto

Srpsko selo sa najviše blizanaca: Odavde niko neće da se seli! (FOTO)

Ovde je čak i drveće duplo", naglašavaju meštani dok pokazuju dud u dvorištu porodice Nikolić koji ima jedan koren, a dva stabla
Destinacije
06:12h Autor:
Srpsko selo sa najviše blizanaca: Odavde niko neće da se seli! (FOTO)
Foto: Youtube Printscreen / Mladen Stević, Krajkovačko Jezero

Merošinsko selo Padina, 25 kilometara udaljeno od Niša, ima 100 domaćinstava i oko 300 stanovnika, od kojih 14 blizanaca.

Meštani ističu da niko ne može da objasni kako je sedam pari blizanaca rodjeno u jednoj "mahali" prečnika oko 250 metara. Samo u dve kuće koje su u neposrednom komšiluku, dodaju meštani, žive tri para blizanaca.

"Uzrok je ili klima ili vazduh ili voda, nešto od toga", rekao je za agenciju Beta žitelj Padine Toplica Nikolić.

Mnogi stanovnici Padine veruju da je za veliki broj blizanaca u Padini najzaslužniji "specijalan" vazduh podno Malog Jastrepca i savršeno bistra i čista voda Krajkovačkog jezera pored kojeg se selo nalazi.

"Ovde je čak i drveće duplo", naglašavaju meštani dok pokazuju dud u dvorištu porodice Nikolić koji ima jedan koren, a dva stabla.

Slaviša Nikolić i njegova supruga Snežana roditelji su bliznakinja Katarine i Kristine (17). Oni takođe nemaju objašnjenje za veliki broj blizanaca u njihovom selu, ali su istakli da su meštani srećni što mladi ostaju u selu i što se deca rađaju.

Najstarije srpsko svetilište: Iz skrivene pećine teče voda koja leči najteže bolesti (FOTO)

"Selo je malo, ali ima 50 ili 60 dece. Polovina njih je u osnovnoj školi", rekao je Nikolić. On je kazao da su prvi blizanci u Padini rođeni pre četrdesetak godina, a poslednji pre 12 godina.

Njihove prve komšije Božidar i Danijela Savić imaju dva para blizanaca Anđelu i Aleksandru (17) i Andriju i Anastasiju (13).

Najmlađa od njih Anastasija kaže da je lepo biti blizanac i imati sestre bliznakinje.

"Družimo se, pomažemo roditeljima. Nikada nam nije dosadno", kazala je Anastasija.

Meštani Padine se nadaju da se tradicija radjanja blizanaca u njihovom selu neće prekinuti i da će se uskoro svi zajedno veseliti na krštenju novih "dvojki", ali zašto da ne, i "trojki".

Najlekovitija voda u Srbiji: Čudesni izvor na Divčibarama pomaže lečenju celog tela!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs