Oduševiće te se

Prirodne lepote: Ova mesta želimo da posetimo makar jednom u životu! (FOTO)

Raj na zemlji
Destinacije
14:58h Autor:
Prirodne lepote: Ova mesta želimo da posetimo makar jednom u životu! (FOTO)
Foto: Profimedia

Od ružičastih jezera u zapadnoj Australiji pa do skrivenih podzemnih plaža u Meksiku, svet je prepun čarobnih destinacija koje vredi posetiti barem jednom u životu. Iako neka od ovih mesta izgledaju kao da nisu stvarna, zaista postoje i zadivljuju!

Kanjon Antelope, SAD

Crvenkaste stene ovog prelepog kanjona najljepše su rano ujutro. Ovo čudo prirode nije za prosečnog avanturista jer obilazak kanjona uključuje duge staze s uskim prolazima pa su za one najizdržljivije.

Zemlja nezaboravnih prizora, sveže hrane i prijatnih ljudi: Iz nje ćete se vratiti zdraviji! (VIDEO)

Jezero Hillier, Australija

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Predivno ružičasto jezero Holier nalazi se u Zapadnoj Australiji i za svoju boju može zahvaliti algama. U ovoj se ružičastoj vodi može plivati, a zahvaljujući visokoj slanosti vode jednostavno ćete plutati na površini.

Jezero Abraham, Kanada

Ovo predivno jezero izgleda kao da je prepuno belih meduza, ali njegov izgled zapravo stvaraju biljke kada ispuštaju metan koji potom smrznut ispliva na površinu. Ovaj neverovatno fotogeničan prizor privlači brojne fotografe na jezero koje najbolje izgleda zimi jer se mehuri zamrznu u slojevima pod površinom.

Raj na zemlji: Ulaz na ovu plažu košta 100 dolara, kada vidite zašto, oduševićete se! (FOTO)

Nacionalni geopark Zhangye, Kina

Verovali ili ne, stene kineskih Duginih planina istinsko su čudo prirode, a njihove zadivljujuće boje rezultat su nakupljenog minerala koje su se stvarale čak 24 miliona godina.

Morska pećina Benagil, Portugal

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Obala pokrajine Algarve u Portugalu već godinama privlači turiste svojim tirkiznim morem i stenovitim liticama. Ova skrivena pećina nalazi se blizu gradića Benagil koji je udaljen manje od sat vremena vožnje od mesta Faro na jugu Portugala. Do nje se može doći samo brodom, ali jednom kad ste tamo možete plivati kroz povezane morske pećine i odmarati na peščanim plažama.

Raj na zemlji: Ulaz na ovu plažu košta 100 dolara, kada vidite zašto, oduševićete se! (FOTO)

Jezero General Karera, Čile

Osvetljene očaravajućom svetlosti vode mramorne pećine na jezeru General Karera u Čileu prizor su koji ne smete propustiti! Ova jedinstvena geološka tvorevina nastajala je hiljadama godina kao rezultat razbijanja talasa o stene, a sila prirode uglačala ih je i stvorila mramorne prolaze i stubove. Kako biste došli do ove prirodne lepote potrebno je malo se i potruditi - iz glavnog grada Santiaga leti se do mesta Coyhaique, a potom se putem mora doći do ovog skrivenog jezera. Do pećina vas moraju dovesti brodom ili kajakom lokalni ljudi, pazeći pritom na razdoblja plime i oseke.

Botanički vrt, Japan

Preko 2500 stabala trešnje svake godine pretvara krajolik ovog botaničkog vrta u carstvo ružičaste boje. U aprilu i maju, tokom trajanja festivala Hanami, čak i tlo menja svoju boju u ružičastu. U vrtu možete unajmiti i brodić te se spustiti niz reku kroz ovu predivnu aleju stabala.

Srpsko selo sa najlepšim vodopadima: Sopotnica je raj za oči i odmor za dušu! (VIDEO)

Kristalna pećina, Meksiko

Gigantski kristalni komadi i sjajne stene pećine Cueva de los Cristales liče na krajolik sa neke druge planete! Udaljena sat vremena od mesta Chihuahua na severu Meksika, ova pećina može se obići kako biste uživo videli ove začuđujuće kristale. Imajte na umu da je turu potrebno rezervisati ranije i da je u pećini zaista vruće.

Heart Reef, Australija

Jedno od najpopularnijih mesta za prosidbu je upravo Heart Reef u Australiji, mali koralni greben u obliku srca koji se nalazi uz obalu dela Queensland. Ovaj mali greben jedan je od 74 tropskih ostvra i zaštićeno je prirodno dobro. Najbolje ga se može vidjti iz vazduha.

Plava džamija, slavni dragulj Istanbula: 9 činjenica koje niste znali o prelepom zdanju! (VIDEO)

Huanglong, Kina

Tirkizni bazeni u Huanglongu u Kini pod zaštitom su UNESCO-a i sve su popularnija turistička destinacija jer ovaj dragulj prirode nudi pogled na planine prekrivene snegom, prepun je termalnih izvora i bazena. U posetu ovog prirodnoj atrakciji obavezno obratite pažnju na svoju okolinu jer možda ugledate i koju pandu!

Troltunga, Norveška

Sedeti na ivici Troltunge možda je jedno od najuzbudljivijih iskustava na svetu. Naziv Troltunga u prevodu znači trolov jezik, a predstavlja duguljastu stenu koja se proteže oko 700 metara iznad jezera Ringedalsvatnet. S nje puca panoramski pogled na norveši kanjon i nebo. Budući da je planinarski put koji vodi od ove stene većinom bez nadzora i barikada, ova je destinacija rezervisana samo za hrabre.

Salar de Uyuni, Bolivija

Bolivijska ravnica Salar de Uyuni čudesan je prizor kao s nekog drugog sveta jer se u njoj reflektuju nebo, oblaci i okolne planine pa deluje kao da hodate po ogromnom ogledalu. Debeli sloj soli najupečatljivije izgleda nakon kiše kada se pojačava taj efekat, a jata ružičastih flamingosa čest su prizor koji pojačava nadrealnost ovog krajolika.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs