Raj na zemlji

Čarobni prizori sa Malte: Destinacija koju treba osetiti! (FOTO)

Ako posetite ovu prelepu destinaciju, zauvek ćete pamtiti njene prelepe plaže i Mdinu, grad tišine i nekadašnju prestonicu Malte
Destinacije
17:24h Autor:
Čarobni prizori sa Malte: Destinacija koju treba osetiti! (FOTO)
Foto: Profimedia

Malta je mala ostrvska država smeštena u Sredozemnom moru. Dom za nešto manje od pola miliona stanovnika i jedna je od najgušće naseljenih zemalja na svetu.

Za Maltu se vezuju mnoge drevne istorijske činjenice - u pećini Kalipso na Malti Homer je navodno napisao "Odiseju", a ako vam to nije dovoljan razlog da je posetite, čarobna priroda oko nje će vas definitivno osvojiti na prvi pogled.

Maltu čine nekoliko ostrva, od čega su samo tri naseljena - Gozo, Komino i Malta, a zvanični jezici su engleski i malteški. S obzirom na dugogodišnju britansku vlast na Malti, stanovnicima ovog zemlje ostale su neke navike ostrvljana, pa tako i dan danas voze levom stranom puta.

Sve više ljudi hrli u Luksemburg: Ovde i migranti žive lagodno, minimalac 2.000 evra! (FOTO)

Foto: Profimedia, Valeta
Foto: Profimedia, Valeta

Uz obalu zemlje još uvek se nalaze olupine uništenih brodova iz Drugog svetskog rata, a sada su prava atrakcija za turiste, kojima je baš ovo jedno od omiljenih mesta za fotografisanje.

Malta je naseljena gotovo oduvek - postoje tragovi civilizacija koji datiraju još iz 6. veka pre Hrista, a mnogi holivudski hitovi snimani su upravo ovde, poput Gladijatora, Troje, Kapetana Filipsa...

Po jednoj činjenici, Malta je slična Srbiji - većina mladih živi sa roditeljima sve dok se ne ožene ili udaju.

Plaćaju turistima 300 dolara da ovde letuju: Magične plaže, besplatni izleti! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ono što je takođe čini popularnom destinacijom jeste i činjenica da Malta ima stalne vazdušne veze sa čak 69 gradova, uprkos svojoj skromnoj površini.

Glavni grad Malte La Valeta je pravi dragulj u Sredozemnom moru. Poseduje bogatu kulturnu baštinu, ali je i okružena netaknutom prirodom.

Najopasnije plaže na svetu: Ovde haraju bele ajkule, jake struje nose sve pred sobom! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Leto je definitivno vrhunac sezone, ali proleće je definitivno više privlačno za one kojima se grad otkriva u miru i bez prevelike žurbe.

Na Maltu možete da dođete avionom iz raznih evropskih gradova, a poslednjih godina dostupno je dosta niskotarifnih letova.

Iz trave viri samo jedan odžak: Ko god je prošao ovim imanjem, pamtio je za sva vremena! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ako posetite ovu prelepu destinaciju, zauvek ćete pamtiti njene prelepe plaže, od kojih su najupečatljivije Plava Laguna i Meliha Bej, a trebalo bi posetiti i Mdinu, "grad tišine" i nekadašnju prestonicu Malte.

Takođe, ostrvo ima oko 360 crkava, što ga takođe posebno izdvaja od drugih destinacija.

Selo nikad nije imalo crkvu: Aleksandar ju je sagradio od snega! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs