Korisno znati

Da li pravilno koristite kondome: 5 stvari koje radite pogrešno, a da niste ni svesni!

Kako biste se što bolje zaštitili od polno prenosivih bolesti, neželjene trudnoće i drugih neprijatnih situacija u koje vas mogu dovesti seksualni odnosi, obratite pažnju na narednih nekoliko stavki
Škola sexa
07:08h Autor:
Da li pravilno koristite kondome: 5 stvari koje radite pogrešno, a da niste ni svesni!

Iako vam se možda čini da o upotrebi kondoma znate sve što bi trebalo, neretko se dešava da neke stvari radite pogrešno, a da toga niste ni svesni.

Kako biste se što bolje zaštitili od polno prenosivih bolesti, neželjene trudnoće i drugih neprijatnih situacija u koje vas mogu dovesti seksualni odnosi, obratite pažnju na narednih nekoliko stavki, prenosi Woman's Health.

1. Ukoliko primetite da vaš partner vadi kondome iz džepa ili pregrade novčanika, ukažite mu na grešku. Naime, nepotrebno trenje i veća temperatura u pomenutim okolnostima grožavaju efikasnost kondoma, objašnjava Debi Herbernik, vanredni profesor na Univerzitetu Indijana. Danas postoje zanimljive futrole za kondome u kojima možete da ih čuvate ili ih jednostavno nosite u pregradi vaše torbe sa šnirom.

OVDE saznajte sve o spermi - zadržava se u telu i 48 sati nakon seksa.

2. Ako ne ostavite dovoljno mesta na vrhu kondoma gde bi se izlila sperma, može doći do curenja, čime se poništava i sama svrha njegovog stavljanja. Treba uvek paziti na to da se ostavi prostor na vrhu kondoma, ali i da ne ostane vazduha u njemu.

OVDE saznajte sve o penisu - smanjivanje je surova istina!

3. "Većina kondoma odgovara svim muškarcima, ali uvek postoje izuzeci, pa se neretko dešava da onima sa mnogo većim ili mnogo manjim penisom neki kondomi ne odgovaraju, nisu im udobni", objašnjava Herbernik. Kako biste bili sigurni da li vam kondom odgovara, obratite pažnju na to da li vas steže, često pukne ili sklizne.

4. Možda mislite da je bezbedno da kondom stavite pre samog vrhunca, ali prema Herberniku, to je velika greška. Osim što žena može da zatrudni i od preejakulata, veći je i rizik za dobijanje polno prenosivih bolesti. Nedavna studija je pokazala da je samo 59 odsto ljudi koji su učestvovali u istraživanju pravilno koristilo kondom, dok su ga drugi ili prekasno stavljali ili prebrzo skidali. Kako biste bili najsigurniji, najbolje je da kondom stavite na samom startu.

OVDE saznajte koje su idealne poze za podizanje samopouzdanja, mali penis i ženski užitak!

5. Na kraju, treba obratiti pažnju i na rok trajanja kondoma. Herbernik objašnjava da svaka vrsta kondoma ima svoj životni vek. Rok trajanja kondoma sa spermicidima ili onih sa efektima hlađenja ili zagrevanja obično je kraći nego kod ostalih.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs