Radna, vredna i ponosna

Ćerka milionerka, a ona radi na ulici: Majka Natalije Vodijanove neće da je drugi izdržavaju!

Moja ćerka (Natalijina sestra) i ja želimo da pokažemo drugima da možemo da postignemo nešto same, bez ičije pomoći. Pre 16 godina, Natalija je prodavala banane kako bi sastavila kraj sa krajem i to nije ništa zbog čega bi neko trebalo da se stidi, kaže Natalijina majka Larisa
Vip priča
01:10h Autor:
Ćerka milionerka, a ona radi na ulici: Majka Natalije Vodijanove neće da je drugi izdržavaju!
Foto: Instagram / Natasupernova

Njena ćerka zarađuje milione dolara svake godine šetajući pistama i reklamirajuće najpoznatije modne brendove, ali majka Natalije Vodijanove Larisa i dalje živi od prodaje kolača na ulici u ruskom gradu Nižnjem Novgorodu.

I sama Natalija (33) je, pre nego što su je modni skauti otkrili kada je imala 17 godina, sa majkom radila na pijaci prodavajući voće. Ali, nakon toga sreća joj se osmehnula i sarađivala je sa najpoznatijim modnim kućama poput Kelvina Klajna, Luja Vitona i Stele Mekartni.

Međutim, uprkos svetskom uspehu svoje ćerke, Larisa (52) je ostala skromna, ne želeći da je ćerka izdržava, tako da sama zarađuje za život.

"Moja ćerka (Natalijina sestra) i ja želimo da pokažemo drugima da možemo da postignemo nešto same, bez ičije pomoći. Pre 16 godina, Natalija je prodavala banane kako bi sastavila kraj sa krajem i to nije ništa zbog čega bi neko trebalo da se stidi", kaže Larisa.

Larisa, koja ima još jednu ćerku obolelu od cerebralne paralize, kaže da Natalija porodici pruža ogromnu podršku i da manekenka razume zašto majka i dalje živi istim načinom života, prenosi Daily Mail.

"Moja majka mi je ogromna inspiracija - živela je život prateći svoje srce, umesto da je radila ono što joj je rečeno da je ispravno", izjavila je Natalija.

Zahvaljujući vaspitanju koje joj je majka pružila, Natalija još od mladog uzrasta ima usađenu vrednost radne etike. Pošto je porodica jedva preživljavala, manekenka je morala da napusti školu kako bi zarađivala za život i pomagala najbližima. Međutim, osim na poslovnom, imala je uspeha i na privatnom planu, pa se 2001. udala za engleskog aristokratu Džastina Portmana, sa kojim ima troje dece. Njihov brak je trajao 10 godina, a završio se razvodom.

Nakon njega, počela je da se zabavlja sa Antoanom Arnoom, predsednikom kompanije koja proizvodi luksuznu mušku obuću Berluti, a u maju su dobili sina Maksima.

Iako Natalija sada živi lagodnim životom, kaže da nikada nije zaboravila svoje korene.

"Sećam se da sam jednom na ulici pronašla rublju. U to vreme prosečna plata je bila oko 25 rublji. Zgrabila sam je oduševljeno, otrčala do majke koja mi je dozvolila da kupim hranu. Divno sam se osećala što sam mogla to da učinim za porodicu. Od ranog uzrasta, imam jak osećaj odgovornosti", izjavila je Natalija i dodala da veruje da joj je život u siromaštvu pomogao na putu do uspeha.

"Sada živim potpuno drugačiji život, sa neverovatnim povlasticama, ali kada se osvrnem na prošlost, uviđam da mi je Rusija dala alat koji nemaju svi automatski - volju da se uvek ide dalje, da se ostvari željeno, da se uspe. To sada koristim kako bih pomogla drugim ljudima", otkrila je Vodijanova, koja je 2004. osnovala humanitarnu organizaciju za pomoć siromašnoj deci u Rusiji.

Za svoj humanitarni rad Natalija je nedavno dobila nagradu, OVDE saznajte više o tome.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs