Težak period

Poznata glumica iskreno o veštačkoj oplodnji: Evo zašto se odlučila da postane majka u 55. godini! (FOTO)

"Doktori su mi dali tek 3 do 4 posto šanse da ostanem trudna sa svojim jajašcima. Nisam ih imala puno, ali bilo ih je dovoljno"

Vip roditelji
Autor:
Poznata glumica iskreno o veštačkoj oplodnji: Evo zašto se odlučila da postane majka u 55. godini! (FOTO)
Foto: Profimedia

Pre gotovo 15 godina, u doba kada se rastajala od svog četvrtog supruga Raula Majera i započinjala vezu s poslednjim, petim po redu suprugom, Matijom Desijem, glumica i manekenka odlučila je da zamrzne svoja jajašca. Kako je rekla, u to vreme koristile su se sasvim drugačije metode smrzavanja jajašaca, stoga je i procenat neuspelih trudnoća bio itekako veći.

55-godišnja Brižit Nilsen u junu ove godine rodila je svoje peto dete, devojčicu Fridu, zbog čega je postala meta negativnih kritika i osuda što se tako kasno odlučila na trudnoću.

Trudnica u crvenom: Model na neobičan način objavila da je u drugom stanju! (FOTO)

"Doktori su mi dali tek 3 do 4 posto šanse da ostanem trudna sa svojim jajašcima. Nisam ih imala puno, ali bilo ih je dovoljno", rekla je Brižit koja iz prošlih brakova ima četvoricu sinova. "Nisam mislila da ću se nakon 42. godine odlučiti na trudnoću".

Kako je rekla, IVF proces, odnosno medicinski potpomognuta oplodnja, za nju je bio izrazito naporan, težak i bolan proces. "Bilo je tu puno razočaranja. Stalno čekaš telefonski poziv i znaš da će ti reći da još jedan postupak nije uspeo. To čekanje ubija, posebno jer žene nerado pričaju o tome pa misliš da si jedina".

Četvrta beba na putu? Šuška se da je Bijonse ponovo u drugom stanju! (VIDEO)

Vest da je oplodnja ipak uspela i da je Brižit Nilsen u drugom stanju, ona i suprug nisu želeli odmah da podele sa najbližima. Kako je rekla, čekali su do 26. nedelje da im saopšte tu vest, a javnost je saznala tek dve nedelje pre termina porođaja.

23. juna Brižit i Desi, nakon carskog reza, postali su u Los Anđelesu roditelji malene devojčice, koju su nazvali Frida. "Moj suprug i ja smo ovo želeli godinama, a sada napokon imam svoju malu princezu. Biti majka je najljepša stvar na svetu".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs