Ponovo zajedno

Najveća ljubav poznate umetnice: Neobična priča Marine Abramović i Ulaja dobija svoj nastavak! (VIDEO)

Abramović i Ulaj su dokaz da nakon raskida veze ne mora sve da ostane u zategnutim odnosima, čak šta više, možete zajedno da radite na izvrsnom projektu...

Vip priča
Autor:
Najveća ljubav poznate umetnice: Neobična priča Marine Abramović i Ulaja dobija svoj nastavak! (VIDEO)
Marina Abramović i Ulaj, Foto: Profimedia

Bivši umetnički i ljubavni par Marina Abramović i Ulaj ponovo će se ujediniti da bi napisali njihovu knjigu memoara. Artnet je objavio da će u ovoj knjizi oni izneti iskustva i detalje iz njihove 12-godišnje veze.

Ideje o pisanju zajedničkih memoara dosetio se Ulaj i to za vreme samostalne izložbe Abramović u "Bonnu" pa je izjavio: "Dok smo razgovarali, setio sam se da postoji jedna stvar koju nismo zajedno učinili, a to su memoari. Možda ćemo se sastati u avgustu na 10 dana ili dve nedelje kako bismo zajedno radili na rukopisu.

Imamo mnogo neverovatnih priča o kojima većina ljudi ne zna, a smatram da zaslužuju pažnju.

" Upravo je ovaj par jedan od najpoznatijih u istoriji moderne umetnosti.

Sreli su se sedamdesetih godina prošlog veka i zajedno su napravili neke od najupamćenijih performansa.

Marina Abramović: Imala sam 3 abortusa, deca su kriva što žene nisu uspešne! (FOTO, VIDEO)

Rastali su se 1988. godine i rekli konačno zbogom u poslednjem zajedničkom performansu: hodali su jedno prema drugom, svako sa svog kraja Kineskog zida, i nakon tri meseca hodanja na sredini se oprostili jedno od drugog.

Ponovo su se sreli tek 2010. godine na Marininoj izložbi "Artist is present" koja se održala u MoMA-i.

U 2015. godini Marina Abramović je tužila je Ulaja zbog kršenja sporazuma o autorskom pravu za zajednički rad. Ulaj je ipak pobedio na sudu, dokazavši svoje pravo na naknade od dela koje su zajedno stvorili. Uprkos nekim sukobima, prošle godine su umetnici obelodanili da su se pomirili i istakli da su sva neslaganja ostala iza njih i da je glavna stvar priča koju su stvorili zajedno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs