INTERVJU

Progovorila žena Romana Polanskog: Kada sam odlučila da budem njegova supruga rekla sam-i u dobru, i u zlu! (FOTO)

Francuska glumica Emanuel Seigner, zvezda trilera "Prema istinitoj priči" koji je snimila sa suprugom, rediteljem Romanom Polanskim, otkriva kako je sačuvala brak uprkos optužbama iz njegove burne prošlosti

Vip priča
Progovorila žena Romana Polanskog: Kada sam odlučila da budem njegova supruga rekla sam-i u dobru, i u zlu! (FOTO)
Emanuel Seigner i Roman Polanski, Foto: Profimedia

- Sve je bilo spremno. Imali smo solidne kritike i dobru marketinšku kampanju, ali onda se dogodio seksualni skandal sa Harvijem Vajnštajnom i znali smo da je gotovo. Više niko nije hteo da priča o filmu, već samo o Romanovoj prošlosti - objasnila je francuska glumica Emanuele Seigner zašto je njen poslednji film “Prema istinitoj priči”, koji je snimila sa suprugom, 33-godine starijim rediteljem Romanom Polanskim, u domovini pogledalo tek nešto više od sto hiljada ljudi.

foto: Profimedia

Ali, dok smo razgovarali u luksuznom pariškom hotelu Interkontinetal, nije bila ni ljuta ni tužna, već samo svesna realnosti - većina će uvek osuđivati njenog supruga koji je 1978. godine pobegao iz SAD-a u Francusku, čiji je državljanin, kako bi izbegao zatvorsku kaznu zbog seksualnog odnosa sa 13-godišnjakinjom.

Rođena Parižanka, unuka glumca Luisa Seignera, koja je tri puta bila nominovana za najprestižniju francusku filmsku nagradu Cezar, bila je svesna svega šta je čeka i kada je 1988. godine upoznala harizmatičnog oskarovca.

foto: Profimedia

Zaljubili su se na snimanju njegovog trilera "Mahnit", gde je bivša manekenka glumila uz Harisona Forda. Venčali su se već sledeće godine i u braku dobili ćerku Morgan (25) i sina Elvisa (19). Zajedno su snimili i brojne filmove, poput "Gorkog meseca", "Devetih vrata" i "Venere u krznu", a tom su nizu dodali i psihološki triler "Prema istinitoj priči". U njemu Emanuele glumi popularog pisca u čiji život ulazi opsesivna obožavateljka, koju igra francuska glumica Eva Grin.

Je li vas suprug dugo nagovarao da prihvatite ulogu?

- Zapravo sam ja prva pročitala roman Delfine De Vigan po kojem smo snimili film, i predložila mu da razmisli o adaptaciji. Priča o opsednutosti slična je temi njegovih ranijih filmova, poput "Stanara", "Odvratnosti" i "Roozmerine bebe", pa sam pomislila da bi mu se mogla svideti. I nisam pogrešila.

Razlikuje li se snimanje filma s Romanom Polanskim od rada s drugim rediteljima?

- On je jako dobar reditelj, u svakom trenutku zna šta želi. Ali događaje sa seta pokušavam da ne nosim kući. Ponekad to nije moguće. Ima dana kada se pojavi neki problem pa onda o tome pričamo i za vreme porodične večere, ali ne često.

Kako je bilo glumiti s Evom Grin?

- Kad sam sa Romanom pričala koga izabrati za njen lik, oboje smo prvo pomislili na nju. Bila sam presrećna kada je pristala na ulogu. Nisam je poznavala, ali smo se brzo sprijateljile na setu. Sjajna je glumica, ali i osoba, koja u svaku ulogu unosi nešto posebno. Između nas se stvorila hemija, što se jako dobro vidi na ekranu.

foto: Profimedia

Jeste li kada sreli obožavatelja za kojeg vam se činilo da bi mogao postati opasan?

- Nisam, na sreću. Možda zato što sam potpuno suprotna liku koji glumim. Nisam depresivna i vrlo sam intuitivna, znam dobro proceniti ljude pa nasrtljivog obožavatelja nikada ne bih pustila blizu - ni sebi, ni porodici. Život me je naučio da ne verujem svakome i vrlo sam oprezna pri upoznavanju ljudi.

Poznata je vaša izjava da možete imati bilo kojeg muškarca. Zašto ste poželeli baš Romana Polanskog?

- S njim mi nikada nije dosadno. Inače sam osoba koja uvek traži nešto novo, sve mi brzo dosadi. Ali i nakon tri decenije sa njim svaki je dan nova avantura. Naravno, nije uvek lako. Imali smo mi i prilično teških dana. Mogla sam pronaći supruga s manje komplikovanom prošlošću, ali ne može sve biti idealno.

Kako se nosite s optužbama iz njegove prošlosti?

- Teško, jer su one pogrešne, što je toliko puta dokazao. Ali, to je moj izbor. Kada sam odlučila da budem njegova supruga rekla sam - i u dobru, i u zlu.

Kako ste deci objasnili situaciju?

- Oni znaju istinu. Odgovorili smo im na svako pitanje koje su postavili, ništa nismo skrivali. Znaju da je njihov otac dobar čovek i to je najvažnija stvar. Gluposti koje ljudi pričaju ne mogu promeniti njihov stav.

foto: Profimedia

Nameravaju li i oni da se bave filmom?

- Ćerka bi mogla biti odlična rediteljka. Počela je kao glumica, ali uvek je govorila da glumi samo kako bi bila što bolja rediteljka. Već je snimila dva odlična kratka filma i verujem da će se za nju čuti. Našeg sina mnogo više zanima muzika i taj gen je nasledio od mene. Čak sam imala i muzičku karijeru, pre 11 godina sam bila pevačica pop rok benda "Ultra Oragne". Ali on je zaljubljen u elektronsku muziku.

foto: Profimedia

Kakvu muziku slušate kod kuće?

- Sve, od francuskih šansona preko roka do repa. Volimo sve što je dobro.

Kako nakon 50. rođendana gledate na svoje mlade dane?

- Uopšte nisam nostalgična. Zapravo mislim da mnogo bolje izgledam. Bolje se osećam, imam više samopouzdanja i znam šta želim pa me tuđa mišljenja ne pogađaju toliko. Ujedno sam bolja glumica nego što sam bila kao dvadesetogodišnjakinja, tako da nisam opterećena godinama. Zadovoljna sam sobom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs