obavezno pročitajte

Robert Redford stao na stranu nežnijeg pola: Žene će imati značajnije mesto u društvu!

Američki glumac i reditelj Robert Redford u četvrtak je rekao da pokret #metoo, usmeren protiv polnog nasilja predstavlja prekretnicu koja će izmeniti kulturu Holivuda kada je posredi jednakost između muškaraca i žena i tolerancija prema neprimerenom ponašanju pojedinaca

Vip priča
Autor:
Robert Redford stao na stranu nežnijeg pola: Žene će imati značajnije mesto u društvu!
Robert Redford i Džejn Fonda, Foto: Profimedia

- Smatram da je promena neizbežna i da će se uskoro dogoditi. Ja sam optimističan - rekao je osamdesetjednogodišnji Redford na konferenciji za novinare održanoj u povodu otvaranja festivala nezavisnog filma "Sundance" čiji je vlasnik.

- To je neka vrsta prekretnice jer je uzburkala neke stvari. Žene će imati značajnije mesto u društvu - objasnio je.

Redford smatra da će muškarci imati veliku odgovornost u promenama:

- Uloga muškaraca od sada će biti da saslušaju žene i da s njima više razgovaraju o važnim stvarima.

S obzirom na to da je "Sundance" prvi veći filmski festival nakon pokretanja pokreta #metoo sve što se tamo izgovori imaće veliki odjek.

Slavne osobe iz svih društvenih miljea, među kojima i onog flmskog, nedavno su se udružile u pokretu #metoo, koji mnogi ne smatraju pokretom jer nema takvu strukturu. On je doživeo velik odjek nakon Holivudske afere povezane uz moćnog Holivudskog producenta Harvija Vajnstina.

Početkom novembra časopisi "New York Times" i "New Yorker" objavili su informaciju po kojoj su producenta za seksualno zlostavljanje optužile brojne žene. Vest je pokrenula lavinu priznanja mnogih žena zaposlenih u filmskoj industriji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs