Legendarna Glumica

Beti Vajt slavi 96. rođendan: Jednom kad si imao najboljeg, šta ti još treba?! (FOTO)

Žena s najdužom televizijskom karijerom ikad!

Vip priča
Autor:
Beti Vajt slavi 96. rođendan: Jednom kad si imao najboljeg, šta ti još treba?! (FOTO)
Foto: Profimedia

Beti Vajt danas slavi 96. rođendan. Glumica i komičarka rođena je kao Beti Marion Vajt. Danas je žena s najdužom televizijskom karijerom ikad, koja se proteže kroz čak 75 godina! Takođe je bila jedna od prvih producentkinja televizijske serije, "Life With Elizabeth", u kojoj je i glumila od 1953. do 1955. godine.

Dobila je Emija za uloge u "The Mary Tyler Moore Show", "Zlatnim devojkama" kao i za voditeljku kviza "Just Men!" - takođe prva žena kojoj je to uspelo.

foto: Profimedia

Udavala se tri puta, a nakon što je njen treći suprug Alen Luden preminuo 1981. godine, više se nije udavala. Kad ju je Leri King pitao zašto, odgovorila je: 'Jednom kad si imao najboljeg, šta ti još treba?'

Evo još nekih njenih legendarnih izjava. Živela!

- Ne žalim ni za čim u životu. Smatram se najsrećnijoj ženom na celom svetu.

- Računa se vaš pogled na život. Ako se ne shvataš preozbiljno, uskoro ćeš shvatiti da možeš pronaći humor u svakodnevnim situacijama. A to vam nekad može spasiti život.

Uspele tek posle 40-e godine: Žene koje su dokazale da granice postoje samo u našoj glavi!

foto: Profimedia

- Nisam imala pojma da ću izdržati ovoliko dugo, da ću imati privilegiju raditi u ovoj branši. A televizija je tako zabavan posao. Hvala vam na tome.

- Ako hodate po pešačkoj stazi, još volim da vidim da muškarac hoda bliže ulici, kako bi zaštitio ženu od saobraćaja. Odrasla sam uz takve običaje i bilo bi mi žao da to nestane. Još volim da vidim da muškarci ženama otvaraju vrata. Volim te malene znake džentlmenstva koji brzo nestaju. Ako zvučim staromodno, to je samo zato što sam tako stara! Ali, to je samo pristojnost.

- Nisam baš dobra kuvarica. U kuhinju idem samo kad treba da nahranim svog psa.

foto: Profimedia

- Ljudi mi kažu da je Fejsbuk izvrstan način da se povežem sa starim prijateljima. U mojim godinama, da se povežem sa starim prijateljima trebala bi mi ploča za prizivanje duhova.

- Gravitacija je preuzela i ne mogu baš puno toga napraviti. Moj problem s plastičnom hirurgijom je to da na nekim događajima sretnem stare prijateljice i ne prepoznajem ih. Prepoznajem im glas, ali, odjednom, tu je neko potpuno novo lice i nemam pojma ko je to.

- Totalno sam luda za zdravim načinom života. Moja omiljena hrana je hot dog s pomfritom. A vežba: živim u kući s dva sprata, a jako sam zaboravna pa se često penjem gore-dole po stepenicama.

Poznate ličnosti (70+) o seksu: Ovako izgleda strast u poznim godinama!

foto: Profimedia

- Kad me pitaju: 'Šta još niste odradili u ovom poslu, a uvek ste hteli?', moj odgovor je uvek: 'Robert Redford.'

- Ne pokušavajte da budete mladi. Samo otvorite svoj um. Postoji toliko stvari o kojima nikad neću ništa saznati, ali svejedno me zanimaju. Znate one ljude koji govore: 'O, ne, uskoro ću imati 30, šta da radim?' Pa, iskoristi te godine! Iskoristi ih sve!

- Uvek sam volela starije muškarce. Jednostavno su mi bili privlačniji. Naravno, u mojim godinama nema ih baš puno.

- Udala sam se za svog prvog muža, jer smo hteli da spavamo zajedno. Brak je trajao šest meseci i bili smo u krevetu šest meseci.

- Moj savet? Uvek odspavajte barem osam sati za lepotu. Devet ako ste ružni.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs