Evo na što trebate obratiti pažnju

5 saveta za srećniji život Opre Vinfri: Možeš dobiti sve, ali ne odjednom! (FOTO)

Put do harmonije i sreće je zapravo poprilično jednostavan, barem ako pitate jednu od najpoznatijih voditeljki svih vremena...

Vip priča
10:30h Autor:
5 saveta za srećniji život Opre Vinfri: Možeš dobiti sve, ali ne odjednom! (FOTO)
Opra Vinfri, Foto: Profimedia

Opra Vinfri je osoba koja je oblikovala format "talk showa" i koja će zauvek ostati omiljeno televizijsko lice miliona ljudi. Njen marljivi rad i istančane socijalne veštine dovele su je dotle da će svi baš uvek poslušati ono šta ima da kaže, pa makar se možda s time i ne slagali.

Na primer, na preksinoć održanoj dodeli nagrada Zlatni globus, Opra Vinfri je ponovo održala snažan govor s feminističkom porukom o kojem danas i juče na društvenim mrežama svi pričaju. Posledično, kada osoba takve reputacije deli savete za srećniji život, mnogi će hteti da sednu i zapišu. Za američko izdanje časopisa Vog je tako nedavno izdvojila pet jednostavnih pravila kojih se svakodnevno pridržava i koji joj pozitivno utiču na život, a mi vam ih prenosimo u nastavku!

Opra Vinfri rasplakala publiku: Govor o kojem priča ceo svet! (VIDEO)

A post shared by Oprah (@oprah) on

Ključ je u balansu

"Mogu jesti sve što poželim, ali ne moram sve što poželim jesti u isto vreme. To je cela filozofija života, možeš dobiti sve, ali ne odjednom."

Odustajanje od zadanih normi lepote

"Dani u kojima sam bila opsednuta time koliko sam mršava su davno prošli, kao i dani u kojima sam htela doseći neki standard kada je u pitanju fizički izgled. Sad se osećam najleepše kad se osećam dobro."

Pronalazak vremena za sebe

"Uvek pronađem način da barem jednom u danu budem sama sa sobom. Ako pričamo o idealnom scenariju, imaću 20 minuta za sebe ujutro, a onda i 20 minuta za sebe uveče."

A post shared by Oprah (@oprah) on

Jutra obeležena zahvalnošću

"Nikad ne postavljam alarme, ne verujem u njih i smetaju mi. Umesto toga, sama od sebe ustajem oko 6 sati, budući da su i moji psi navikli na takav raspored. Prva misao nakon buđenja svakog dana glasi ovako nekako: Živa sam. Hvala!"

Život u sadašnjosti

"Udahnite, izdahnite i podsetite se da je upravo ovaj trenutak jedini koji imate i jedini za koji znate."

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs