Velika humanitarka

Megan Markl, žena godine: Već je upoređuju sa princezom Dajanom! (FOTO)

Ženom godine časopis Hello! proglasio je Megan Markl, buduću vojvotkinju koja osvaja simpatije javnosti, ali i kraljice Elizabete

Vip priča
12:26h Autor:
Megan Markl, žena godine: Već je upoređuju sa princezom Dajanom! (FOTO)
Foto: Profimedia / AP Andy Stenning

Časopis Hello! proglasio je Megan Markl "ženom godine" smatrajući da iza sebe ima posebnu godinu i da zaslužuje titulu. Vest je objavljena bez preterane pompe kada je časopis objavio fotografiju naslovnice na svom Tviter profilu.

Mnogi su zaključili da fotografija lepe Megan datira mnogo pre nego što se veila za princa Harija zbog izazovnijeg autfita od onih u kojima je danas viđamo. Iako su joj dodelili hvale vrednu titulu, verovatno ne postoji ekskluzivni intervju s Megan ili ekskluzivna priča, ali odabir je za svaku pohvalu.

Osim što je osvojila srce princa Harija, osvojila je srca ljudi širom sveta jer, dok se priprema da postane deo kraljevske porodice, istovremeno promoviše brojna humanitarna dela.

Princ Hari i Megan su se prvi put u javnosti pojavili kao par u septembru kada su zajedno došli na Invictus Games koje se održavaju u Torontu. Reč je o sportskim igrama za povređene ratne veterane koje je pokrenuo upravo Hari. Megan je svojim dolaskom iskazala veliko poštovanje prema svom sadašnjem vereniku i onome što je njemu od velike važnosti, a to se javnosti jako dopalo.

Kraljica Elizabeta jednim gestom potvrdila: Megan Markl joj je draža od Kejt Midlton!

foto: Profimedia

Početkom decembra prvi put su se zajedno pojavili tokom obavljanja službene dužnosti u Notingemu, povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv AIDS-a. Dočekala ih je horda obožavalaca koji su mahali američkim i britanskim zastavicama, a nova mezimica nacije u naručju je držala bezbroj buketa. Hiljade okupljenih komentarisalo je da je Megan svoju dužnost obavila poput profesionalke.

Osvojila je simpatije i kraljice Elizabete koja ju je službeno pozvala na svoju tradicionalnu proslavu Božića u Sandringamu. Poziv je veliki znak poštovanja kraljice prema 36-godišnjoj Megan, a kosi se s tradicijom jer do sada su na božićnu proslavu dolazili isključivo supružnici. Podsetimo, vojvotkinja Kejt Midlton nije prisustvovala tradicionalnom božićnom slavlju 2010. iako se mesec dana ranije verila za princa Vilijama.

foto: AP / Matt Dunham

Lepa Megan proslavila se ulogom u seriji "Suits", ali nakon veridbe je odlučila da se neće više baviti glumom i da neće nastupiti u osmoj sezoni te serije sledeće godine.

"Megan je svesna da ne može da glumi i istovremeno da bude princeza. Nije joj teško palo da žrtvuje karijeru zbog ljubavi", rekao je izvor blizak bivšoj glumici. Svoj život gotovo je potpuno podredila svom budućem suprugu i nadolazećoj ulozi u kraljevskoj porodici. Megan se nedavno preselila kod Harija u London, nakon što su većinu veze proveli na relaciji Amerika – Engleska.

Čega se sve princ Hari odrekao zbog Megan Markl: Nijedna do sada nije bila vredna ovoga! (FOTO)

"Megan je predstavnica generacije žena koje mogu da učine sve. Ona je sjajan uzor i inspirativna žena koja će imati snažan uticaj na promenu kraljevske porodice i način njihovog delovanja. Megan je poput Dajane tokom njenih 30-ih godina. Ima snažnu prisutnost, modno je osvešćena i rado podržava humanitarne akcije. Sve to privlači pažnju. Ne pada mi na pamet nijedna druga žena koja može da joj konkuriše kao žena o kojoj se najviše pisalo ove godine", rekao je književnik Endrju Morton, autor hit knjige "Dajana: Moja istinita priča".

Hariju je od izuzetne važnosti bilo da Megan upozna njegovog brata Vilijama i snaju Kejt, s kojima je jako blizak. Kejt i Megan ubrzo su se sprijateljile, što je britanskoj javnosti bilo izuzetno drago. Iako se čine dosta različite, odabranice prinčeva slične su po svojoj otvorenosti i pristupačnosti – nešto što je od ruke išlo pokojnoj majci prinčeva.

Baš kao i Kejt, Megan uživa u velikoj hvali zbog svojih odevnih kombinacija koje su uvek besprekorne. Gotovo sve što Megan obuče nestane s polica prodavnica i žene širom sveta pomno prate šta će buduća vojvotkinja da obuče.

Bivša drugarica isprozivala Megan Markl: Iznenadiće vas ko je stao na njenu stranu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs