Sudbinski znak

Bila je nova Grejs Keli, nestvarno lepa i talentovana: Zašto je glumica odustala od slave i otišla u monahinje!

Jedna stvarno neverovatna životna priča

Vip priča
16:45h Autor:
Bila je nova Grejs Keli, nestvarno lepa i talentovana: Zašto je glumica odustala od slave i otišla u monahinje!
Foto: Profimedia

Duhovni poziv, psihički nemir, neka velika nesreća ili sreća?

Mnogo je pitanja koje ljudi postavljaju sebi i drugima kad čuju da je neko odlučio da se zamonaši. Ali, još se više pitanja postavlja kada su u pitanju poznate ličnosti.

Jedna od najpoznatijih priča jeste ona o holivudskoj zvezdi, glumici Dolores Hart, kojoj su svi predviđali blistavu karijeru i slavu. Čak su je i zvali novom Grejs Keli...

Danas 79-godišnja monahinja nekada je bila prava lepotica. Rođena je kao Dolores Hiks 1938. godine, ali je promenila ime kad je počela da dobija filmske uloge, a to je bilo vrlo rano. Već s 18 godina dobila je ulogu u filmu s Elvisom Prislijem, Loving You.

Baš u tom filmu Elvis se prvi put poljubio na filmu s nekom devojkom, a bila je to upravo Dolores.

18 godina pakla: Životna priča najharizmatičnijeg glumca Holivuda! (FOTO)

foto: Profimedia

Odigrala je još 9 većih uloga u idućih pet godina, u kojima su joj partneri bili Stefan Bojd, Montgomeri Klift, Džordž Hamilton i Robert Vagner. Bila je i verena i umalo se udala i bila na pragu zavidne karijere, kad je s 24 godine odlučila sve da napusti i najavila da odlazi u časne sestre.

Kako je kasnije objasnila, prekretnica je bila uloga u filmu Franjo Asiški, u kojem je dobila ulogu svete Klare Asiške.

Tokom snimanja filma u Italiji, srela je i papu Ivana XIII. Inače poznat po svojoj dobroti, jednostavnosti i duhovitosti, papa je s njom razmenio nekoliko rečenica.

"Predstavila sam mu se i rekla Ja sam Dolores Hart, glumica koja igra Klaru Asišku, na šta mi je on uzvratio: Ne, ti jesi sveta Klara Asiška", ispričala je Dolores kasnije.

Životna priča Kevina Kostnera, glumca za kojim su žene ludele: Jedno poznanstvo mu je promenilo život! (FOTO)

foto: Profimedia

Kako je rekla, shvatila je tu rečenicu kao sudbonosni znak. Njena porodica, prijatelji i brojni fanovi ostali su u šoku i neverici, pa su čak bili i besni.

"Moja najbolja prijateljica, koja je nekad bila monahinja, tad mi je rekla: Ti si poludela! To je potpuno nerazumno od tebe! Drugi prijatelj slao mi je još godinama nakon što sam se zaredila ogorčena pisma, nastojeći da me odgovori od "odustajanja od života", kako je nazvao moju odluku. Samo sam mu odgovorila: Da si čuo ono što sam ja čula, i ti bi mi se pridružio", odlučna je nekadašnja filmska diva.

Godine 2012. Dolores Hart sve je ispričala u dokumentarnom filmu koji je ušao u konkurenciju za Oskara.

Ovim rečima je Tito zaprosio Jovanku: Kako je nepismena Ličanka postala najotmenija prva dama!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs