Neverovatno

Licem u lice sa nesrećom i bedom: 8 poznatih ličnosti koje su odrasle kao beskućnici!

Danas ih znamo kao bogate, slavne i uspešne, ali malo ko zna da su u detinjstvu i mladosti prolazili pravu golgotu

Vip priča
Autor:
Licem u lice sa nesrećom i bedom: 8 poznatih ličnosti koje su odrasle kao beskućnici!
Foto: Fonet, AP / Michael Sohn

Na televiziji viđamo poznate ličnosti kako se smeju, sijaju, opčinjavaju nas svojim izgledom, skupocenom garderobom, luksuzom u kojem žive... Njihov život izgleda savršeno, a posao lak i uzbudljiv. Oni samo rade ono što vole i od toga zarađuju milione...

Kakva bajka! Veliki broj najpoznatijih i najbogatijih poznatih ličnosti iskusilo je težak život, nedaće i bedu! Da li verujete da je sledećih 8 slavnih zvezda nekada živelo na ulici?!

1. Džim Keri

Kada je otac Džima Kerija izgubio posao i krov nad glavom, porodica se preselila u kombi za kampovanje! Živeli su na parkinzima širom Kanade. Kada je Džim napunio 16 godina, odlučio je da napusti školu i počne da zarađuje, kako bi pomogao porodici. Počeo je sa malim nastupima u klubovima komedije, a sada slavni glumac i komičar kaže da je baš u tim teškim vremenima razvio svoj smisao za humor. Bez obzira na izuzetno teške okolnosti, Džim se nikada nije predavao i uspeo je da ostvari cilj - da dođe do samog vrha.

Higijena na poslednjem mestu: Holivudske zvezde koje se ne kupaju i ne peru zube!

foto: Profimedia

2. Hale Beri

U ranim dvadesetim, slavna glumica stigla je u Čikago, sa željom da ostvari glumačku karijeru. Ali, brzo je ostala bez novca, a majka je odbila da joj pomogne. Bez novca i krova nad glavom, Hale Beri završila je u prihvatilištu za beskućnike. Glumica je priznala da je to bio najteži period njenog života, ali je baš tada naučila da se stara o sebi i uzme sudbinu u svoje ruke. Posle prihvatilišta za beskućnike i posla konobarice, Hale je završila na mestu koje joj pripada - na vrhu zvezdanog neba Holivuda.

foto: Profimedia

3. Dženifer Lopez

Kada je imala samo 18 godina, Dženifer se posvađala sa majkom, i bila je primorana da spava na kauču u plesnom studiju. To ju je samo ohrabrilo da još više trenira. Samo nekoliko meseci kasnije, dobila je prvi plesni angažman u Evropi. Kada se vratila u SAD, pobedila je na nacionalnom plesnom takmičenju za spot u popularnoj seriji Living Color. Sve ostalo je istorija...

Životna priča Mihaila Barišnjikova: Da biste postali veliki, morate to želeti tako žarko! (FOTO)

foto: Profimedia

4. Hari Hudini

Slavni mađioničar je, verovali ili ne, do 8. godine prosio, prodavao novine i čistio cipele na ulici. Ponekad, kad bi se vratio kući, sakrivao bi novčiće koje je isprosio u kosu, i molio majku: "Okreni me naopačke! Ja imam magiju!" Tako bi na smešan način otkrio da je nešto uspeo da "zaradi". Kad je napunio 12 godina, pobegao je od kuće i godinu dana proveo potpuno sam. O toj godini njegovog života se i danas ništa ne zna. Vratio se kući kao kurir, asistent fotografa i "skraćivač kravata". U 17. godini uzeo je umetničko ime Hudini i počeo da "stvara magiju".

foto: Profimedia

5. Čarli Čaplin

Kada je imao samo 10 godina, Čarli je ostao bez oca, koji je preminuo od posledica teškog alkoholizma. Majka mu je završila u mentalnoj bolnici, a Čarli jeostao sam. U 14. godini, spavao je na ulici, potpuno sam i bez prebijene pare. Tražio je hranu po kantama. Utehu je pronašao u komediji - skrivao se iza suza klovna. Tako je postao prvi komičar kojem se dive milioni.

Od skitnice do 4 braka i jedanaestoro dece: Trnovit put Čarlija Čaplina! (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

6. Hilari Svonk

Mlada glumica je detinjstvo provela živeći sa majkom u parku, spavajući u kolima ili, ako imaju baš mnogo sreće, u napuštenim kućama. Danas, Hilari je slavna dobitnica dva Oskara, njeno bogatstvo se procenjuje na 40 miliona dolara. Ali, Hilari nikad nije zaboravila svoje korene. Jedan od dokaza je i to što se i dan danas vozi podzemnom železnicom.

A post shared by Hilary Swank (@hilaryswank) on

7. Danijel Krejg

Verovali ili ne, elegantnni, snažni Džejms Bond nekada je bio tako daleko od bogatstva i slave! Radio je kao konobar, a povremeno nije imao ni gde da spava, pa je njegov dom više puta bila klupa u gradskom parku. Vrednim trudom i radom, nepokolebljivom željom i odricanjima, Krejg je uspeo da stigne na mesto na kojem je danas.

Nakon smrti supruge ona je Pirsu Brosnanu vratila veru u ljubav: Bez njene snage ne bih mogao da živim! (FOTO)

foto: AP / Matt Crossick

8. Ela Ficdžerald

Kada je Ela imala 15 godina, majka joj je preminula, a ona je ostala na milost i nemilost očuha, koji ju je zlostavljao. Pobegla je od kuće i završila radeći za mafiju. Brzo je uhapšena i poslata u ženski popravni dom. I odatle je pobegla i neko vreme živela kao beskućnik. 1981. godine, pevala je predsedniku Amerike Ronaldu Reganu. Osvojila je 13 Gremi nagrada i primila medalje od predsednika Regana i Džordža Buša. Danas je jedna od najpoznatijih i najvoljenijih džez muzičara svih vremena.

(Stil.kurir.rs)

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs