Obavezno pročitajte

Burna afera princeze Margaret i lorda Snoudona: Volela ga kao Boga, varala kao luda! (FOTO)

Princeza Margaret i Lord Snoudon važili su za jedan od najglamuroznijih parova svog vremena, ali njihova ljubavna priča nije uvek bila jednostavna...

Vip priča
Autor:
Burna afera princeze Margaret i lorda Snoudona: Volela ga kao Boga, varala kao luda! (FOTO)
Princeza Margaret i lord Snoudon, Foto: Profimedia

1. Njihova veza je bila strogo čuvana tajna

Nakon završene zabranjene veze koju je imala sa kapetanom Piterom Taunsendom za koga nije mogla da se uda jer je on bio razveden, mlada princeza postala je poznata u visokim krugovima Londona početkom šezdesetih godina prošlog veka, kao najpoželjnija slobodna devojka.

Ona je za lorda Snoudona predstavljala veliki izazov. On je bio poznati fotograf, avangardan umetnik tog vremena.

Princeza Margaret: Buntovna sestra kraljice Elizabete, bila je primorana da se odrekne prave ljubavi! (FOTO)

foto: Profimedia

Upoznali su se 1958. godine na večeri u privatnoj kući kod zajedničkog prijatelja. Nije prošlo mnogo vremena kada je oboma bilo jasno da se između njih pojavila privlačnost. Ipak, prošlo je, nakon te večeri nekoliko meseci pre nego što su započeli strasnu ljubavnu vezu.

Životna priča Glorije Vanderbilt (93): Bogata naslednica kojoj je sudbina zadala najteže udarce! (FOTO)

foto: Profimedia

"Niko nije znao za njihovu vezu, bila je jako dobro čuvana od očiju javnosti. Viđali su se u njegovom studiju, i da, izlazili su na ista mesta, čak su zajedno i dolazili, ali niko nije mogao ni da pretpostavi koji muškarac se princezi dopadao, tako je dobro to krila. Mediji su se bili skoncentrisali na sve one neženje koji su bili podobni da postanu njen suprug, nisu mislili da je moguće da on bude uzet u obzir, s obzirom na porodičnu istoriju i poreklo."

Buran život najbogatije žene na svetu: Udavala se 7 puta, izgubila sina, umrla u hotelskoj sobi sama i zaboravljena! (FOTO)

foto: Profimedia

2. Bili su upozoreni da se ne venčaju, ali kraljevska porodica je stala uz njih i dala svoj blagoslov

Princeza Margaret je htela da pokaže javnosti da je krenula dalje, da je napokon prebolela Pitera Taunsenda i 26. februara.1960. godine, objavila je svoju veridbu sa poznatim fotografom. Javnost je bila šokirana, mnogi su bili protiv, i smatrali da bi trebalo da se uda za nekog aristokratu.

Ali, kraljevska porodica je bila oduševljena ovim parom. "Svi su ga jako zavoleli - Toni je šarmantan, ima divne manire i uvek zna kako treba da se ponaša. On je osećao naklonost ka kraljevskoj porodici, posebno kraljici kojoj se neverovanto divio. Slagao se sjajno sa princom Čarlsom i obožavao kraljicu majku.

Posle njene prve ljubavi koja se završila njenim slomljenim srcem, kraljica je želela da njena sestra bude napokon srećna, tako da je javnost na kraju prihvatila Tonija i svi su sa nestrpljenjem čekali da je vide udatu.

6. maja 1960. godine, održano je prvo kraljevsko venčanje u istoriji koje je televizija prenosila uživo. Prema pisanju Dejli Njuza, gledanost je prešla 300 miliona gledaoca širom planete.

3. Bili su jako popularni ali njihova veza je rano počela da puca

foto: Profimedia

Kada su se vratili sa šestonedeljnog medenog meseca koji su proveli na jahti Britanija, mladenci su se preselili u Kensington palatu. Toni je dobio titulu Erl od Snoudona.

1961. godine par je dobio svoje prvo dete, Dejvida. Njihova ćerka Sara se rodila tri godine kasnije, i to vreme je bilo najsrećnije koje je poznati par imao. Nakon toga sui počeli problemi.

"Prvih par godina su bile divne. Podržavali su jedno drugo, on je njoj pomogao u njenim dužnostima, čak i pisao njene govore. Bili su jako bliski. Iako su oboje uživali u luksuznom naćinu života, oboje su bili jako tvrdoglavi i tu je došlo do mimoilaženja."

Lord Snouden je 1962. godine postao umetnički savetnik lista "The Sunday Times", a tu ulogu je shvatao jako ozbiljno.

"Princeza Margaret je imala drugačije viđenje braka od njega. On je imao roditelje koji su se razveli, dok su njenu roditelji ali i sestra uživali u lepim brakovima. Očekivala je od svog muža da provodi više vremena sa njom, ali jedna od najvažnijih stvari i pokretača, Toniju, bio je njegov posao. Imao je radionicu u podrumu Kensington Palate. Iako je ona imala razumevanja zbog toga što je zaposlen, Margaret nije očekivala da će ga to toliko udaljiti od nje."

Preljuba i skandal: Neverovatna životna priča Ingrid Bergman!(FOTO)

4. Od momenta kada im je brak oslabio, oboje su postali neverni

foto: Profimedia

Posle rođenja Sare, bilo je znakova koji su ukazivali na to da im je brak poljuljan. Prema pisanju "The Evening Standard" lista Snoudon je počeo da je vara, ali te veze nije shvatao ozbiljno. Margaret je imala kratku aferu sa njegovim prijateljem sa Univerziteta, Entoni Bartonom, a kasnije i sa baštovanom, 18 godina mlađim od sebe.

1969. godine, Snoudon je priznao svoju aferu princezi, sa Lejdi Žaklin Rufus-Ajsak, što ju je jako uzrujalo, bez obzira što je i sama bila neverna.

"Njegove afere su je jako opterećivale. Iako je imala nekoliko svojih, nikada nisu bile dugačke kao neke njegove. Njene prevare nisu bile one iz osvete, žudela je da bude željena i obožavana."

Posle mnogo godina neverstava, par se rastao 1976. godine. Dve godine kasnije, Kensington palata je objavila da se kraljevski par razvodi. To je bio prvi razvod u istoriji Engleske, nakon onog iz 1540. godine kada se kralj Henri VIII razveo od svoje žene.

Afere koje su uzdrmale svet: Ljubav na skaredan način! (FOTO)

5. Ostali su jako bliski prijatelji

foto: Profimedia

Uprakos problemima, par je ostao jako blizak i to sve do njene smrti 2002. godine. "Uvek su imali lepo prijateljstvo, posebno kada je gorčina braka i razvoda prošla."

Njegov život se nastavio u istom smeru. Komplikovane ljubavne veze ali i jedna koja je vrlo brzo rezultirala brakom. Oženio je Lusi Lindsi-Hog, bivšu ženu filmskog reditelja, 1978. godine. Njihovo jedino dete, Ledi Fransis Armstrong-Džouns, rodilo se sledeće godine, ali se par razveo 2000. godine, kada se saznalo da je imao još jedno dete, sina Džaspera, iz vanbračne veze sa novinarkom Melani Kejbl-Aleksander.

Kasnije se saznalo da je imao i ćerku Poli Fraj, koju je dobio pre ženidbe sa princezom Margaret, ali to je ustanovljeno tek 2004. godine putem DNA analize. On je to negirao.

U petak, 13. januara 2017. godine, Bakingemska palata objavila je da je Lord Snoudon preminuo u 96. godini života. Ostaće u sećanju kao talentovan fotograf, prijatelj i otac. Njegove veze sa kraljevskom porodicom su ono po čemu je on, naravno, najpoznatij. Entoni Čarls Robert Armstrong-Džouns će ostati upamćen kao čovek koji se oženio i razveo od kraljičine glamurozne sestre.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs