Pročitajte

Kako su se upoznali kraljevski parovi: Preotela sestri krunu i osvojila najpoželjnijeg neženju! (FOTO)

Gde ste upoznali svog partnera ili partnerku?

Vip priča
Autor:
Kako su se upoznali kraljevski parovi: Preotela sestri krunu i osvojila najpoželjnijeg neženju! (FOTO)
Princ Vilijam i Kejt Midlton, Foto: Profimedia

Princeza Ana, ćerka kraljice Elizabete II, upravo na Olimpijadi upoznala je svog prvog supruga Marka Filipsa. Neke su priče o upoznavanju kraljevskih parova stvarno neostvarive među običnim pukom. Ipak, kako se monarhija postaje sve modernija tako i oni imaju više slobode i izbora. Ovo su neke od najzanimljivijih priča o upoznavanju parova.

Kraljica Elizabeta i princ Filip

foto: Profimedia

Ovaj par se poznaje od detinjstva. Elizabeta je imala 8, a Filip 13 godina kada su se upoznali na venčanju princeze Marine od Grčke i vojvode od Kenta. Službeno su postali prijatelji pet godina kasnije. Njih su dvoje, inače, rođaci po drugom kolenu. Nakon tog susreta, kada je Elizabeta imala samo 13 godina, počeli su da razmjenjuju pisma i zaljubili se. Njihova veridba je objavljena u julu 1947. godine, ali sumnja se da su se verili i ranije, samo su čekali s objavom dok ona nije imala 21 godinu. Venčali su se iste godine i imaju četvoro dece - Čarlsa, Anu, Endrjua i Edvarda.

Britanska kraljica Elizabeta II i princ Filip proslavili 70. godišnjicu braka: On je moja snaga! (FOTO)

Princ Čarls i Kamila Parker-Bouls

foto: Profimedia

Čarlsa i Kamilu upoznao je zajednički prijatelj na zabavi 1971. godine i ubrzo su postali ljubavnici. Ali, Kamila je tada bila zaljubljena Endrua Parkera-Boulsa, sa kojim je često raskidala i mirila se. Kada je Čarls otišao u mornaricu, verila se za Parkera-Boulsa, koji ju je gotovo celo vreme varao. Čarls se venčao sa Dajanom, koju je varao sa Kamilom, a nakon komplikovane veze koja je trajala više od 30 godina, konačno su se venčali 2005. godine.

Svi znaju da je nije voleo: Princ Čarls pod pretnjom oženio Dajanu, samo zbog ovoga!

Princ Čarls i princeza Dajana

foto: Profimedia

Tada 16-godišnja Dajana Spenser upoznala je Čarlsa kada je on bio u vezi sa njenom sestrom Sarom. Pričali su i plesali, ali romansa se dogodila tek dve godine kasnije, kada su oboje bili slododni. Našli su se na zabavi, a šest meseci kasnije bili su vereni. Venčali su se 1981. godine, a rastali 1996.

Princ Čarls između dve sestre: Pre Dajane spavao sa Sarom! (FOTO)

Princeza Ana i Mark Filips

foto: Profimedia

Kraljičina ćerka Ana bila je uspešna takmičarka konjičkih trka gde je čak osvojila titulu evropske prvakinje. Na Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. godine upoznala je kolegu jahača Marka Filipsa, sa kojim je imala turbulentnu vezu. Kada su se venčali, Filipsu su ponudili grofovsku titulu što je on odbio, pa ih zato nemaju ni njihova deca, Mark i Zara Filips. Par se službeno rastao 1992. godine.

8 skandala koje britanska kraljevska porodica želi da zaboravimo (FOTO)

Princeza Ana i Timoti Lorens

foto: Profimedia

Drugog supruga Ana je upoznala osamdesetih godina, baš kada se raspadao njen brak s Filipsom. Timoti je radio kao kraljičin pomoćnik, a javnost je saznala za tu vezu 1989. godine, kada su se mediji dočepali ljubavnih pisama koje je on slao princezi. Venčali su se tri godine kasnije.

Mislite da je britanskoj kraljevskoj porodici lako? Ove obaveze moraju da ispune svakodnevno! (FOTO)

Princ Endru i Sara Ferguson

foto: Profimedia

Endru i Sara kretali su se u sličnim društvenim krugovima odmalena. Sarin otac bio je menadžer pola za kraljevsku porodicu pa su se često sretali, a ona je takođe bila prijateljica princeze Dajane koja ih je i upoznala 1985. godine. Sedeli su jedno do drugoga na ručku u "Ascotu" na konjičkim trkama. Kada je došlo vreme za dezert, Sara je rekla da ga neće uzeti jer je bila na dijeti, ali Endru ju je upozorio da bi to bilo kršenje bontona. Kada je došlo vreme da on naruči dezert, rekao je da ga ne želi.

"Udarila sam ga po ramenu i počela da se smejem", napisala je kasnije Fergi u autobiografiji. Venčali su se godinu dana kasnije i imaju dve ćerke, princeze Biatris i Eugeniju. Brak je potrajao deset godina.

Brak koji je obećavao završio se skandalom: Buran život kraljičinog sina Endrjua! (FOTO)

Princ Vilijam i Kejt Midlton

foto: Profimedia

Slatki bračni par upoznao se na prilično "običan" način - na prvoj godini fakulteta na Univerzitetu Sent Endrus 2001. godine. Prvo su bili prijatelji. "Kada smo se upoznali, potpuno sam pocrvenela, bila sam jako sramežljiva", rekla je Kejt. Vilijam je ispričao kako su godinu dana bili prijatelji, a onda se to pretvorilo u vezu. U deset godina, koliko su bili zajedno pre veridbe, dva puta su raskinuli, a venčali su se 2011. godine. Imaju sina Džordža (5), ćerku Šarlot (2) i čekaju treće dete.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs