Obavezno pročitajte

Rade Šerbedžija (71) otkriva tajnu skladnog braka: Oženivši Beograđanku, pokupio sam najbolje od Beograda! (FOTO)

Tokom priprema za svoj novi beogradski koncert “Posle kiše”, umetnik Rade Šerbedžija otkriva kako se bori protiv sudbinskih kiša, na koji način čuva i gaji dve i po decenije dug brak s Lenkom Udovički, ali i koliko često okuplja svoje naslednike rasute svuda po svetu...

Vip priča
Autor:
Rade Šerbedžija (71) otkriva tajnu skladnog braka: Oženivši Beograđanku, pokupio sam najbolje od Beograda! (FOTO)
Rade Šerbedžija, Foto: Kurir / Dado Đilas

Iako je pre izvesnog vremena čvrsto zagazio u osmu deceniju života, proslavljeni jugoslovenski glumac Rade Šerbedžija (71) ne prestaje da stvara.

Umetnost je njegova velika ljubav i bez obzira na to da li se pojavljuje u vidu književnosti, muzike, pozorišta ili filma, nepresušna mu je inspiracija.

Rade često i ponosno ističe da mu pored sinovljeve podrške, uvek i u svakom momentu pristiže i potpora njegovih pet lepotica, supruge Lenke(47) i ćerki Lucije (44), Nine (25), Vanje (22) i Milice Alme (20). Uz njihovu pomoć mnogo lakše prevazilazi sve svoje teške, kišne periode, koje je veoma emotivno opisao i u svojoj knjizi.

Rade Šerbedžija održao govor u Gaginu čast: Ovako se obratio Mileni Dravić (FOTO)

foto: Profimedia

– Kao mlad voleo sam da trčim po kiši i to sam platio mnogobrojnim prehladama. Jednom sam čak zaradio i ozbiljnu upalu pluća. U novoj knjizi pišem o kiši koja me je pratila u Sloveniji tokom snimanja filma, neprekidno je padala. Ona je nešto što je meni veoma važno i veoma značajno za mene i moj profesionalni put. Ako ništa, film “Pre kiše” bio je veliki pomak u mojoj karijeri. Očigledno je da je kiša, koliko god mi udaraca zadavala, sastavni deo mog života, istom merom kao što je to nekome sunce – na simboličan način, svoj turbulentan period u životu objašnjava Šerbedžija i dodaje da se nikad nije previše branio od problema, već im se radije prepuštao i pustio da mu govore kuda dalje.

– Nikada se nisam borio protiv kiše, ja jednostavno uživam u njoj. Ima jedan komad dramskog pisca Tenesija Vilijamsa koji objašnjava ovo što vam govorim. a glasi: “Govori mi poput kiše i pusti me da slušam” – podrobno je objasnio Rade.

Rade Šerbedžija u slavnom društvu: U zagrljaju Anđeline Džoli! (FOTO)

foto: Profimedia

Koncerti u Beogradu i pojavljivanje na prestoničkim pozorišnim daskama uvek ga posebno raduje. Kako on ističe, na njima je veoma uspešno nadgradio svoju karijeru, stekao verne prijatelje, poput sada pokojnih glumaca Ljube Tadića i Dragana Nikolića, ali ono što je najbitnije, tu je upoznao svoju ljubav, suprugu Lenku.

Oženivši Beograđanku, pokupio sam najbolje od Beograda – našalio se glumac koji priznaje da je jednakim intenzitetom još uvek zaljubljen u životnu izabranicu s kojom polako broji dvadeset i šestu godinu skladnog braka.

I mada recept za uspeh u ljubavi ne želi da otkrije, priznaje da je do srca svoje supruge došao preko stomaka.

Smatram da ne postoji nikakav recept za dug i skladan brak, ali preporučio bih mlađim muškarcima koji žele miran porodični život, da moraju da kuvaju svaki dan. Ja to činim svojoj supruzi već dvedeset i kusur godina – istakao je Rade.

Pravi eliksir dobrog braka svakako su i deca, a glumac ih ima petoro, dvoje iz prvog i troje iz drugog braka. Kako ističe, jedino žali što je, kada je za to došlo vreme, bio prinuđen da ih pusti da odu i što su sada zbog svojih poslovnih obaveza raštrkani svuda po svetu.

– Činjenica da su deca odrastala daleko od svojih korena, svoje zemlje i svog naroda, jako nas je povezalo kao porodicu. Veoma smo usmereni jedni na druge, tako da mi je bilo teško kada su ćerke otišle. Međutim, bez obzira na to, nisam strog kao roditelj i dajem dosta slobode svojoj deci. Kada čovek veruje naslednicima, ako su odnosi čvrsti i snažni, a saradnja aktivna, teško će se desiti da te oni iznevere nekim strašnim postupkom – otkriva svoj očinski ponos Šerbedžija i dodaje kako ne može da dočeka Novu godinu i momenat kada će ponovo sa svojom decom biti za istom trpezom.

– Za Novu godinu cela porodica iz svih delova sveta biće na okupu u Barbarigu, dolazi nam i čitava moja familija. Za tu priliku zadužen sam da napravim veliku i bogatu gozbu. U obavezi sam da, kao prvoklasni ribar, ulovim svežu ribu, a kako je to sezona lignji, takođe se moram potruditi da ulovim kvalitetne lignje i obogatim trpezu – završava priču umetnik.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs