Emotivna ispovest

Donatela Versaće o bratu: Uvek se isticao iz mase, bio je jedinstven, istinski genije! (FOTO)

Slavna dizajnerka govorila je o početku karijere i pomoći koju joj je brat pružio kada nije znala šta dalje

Vip priča
Autor:
Donatela Versaće o bratu: Uvek se isticao iz mase, bio je jedinstven, istinski genije! (FOTO)
Foto: Profimedia

Britanski savet za modu juče je otkrio da će ovogodišnju prestižnu Nagradu za modnu ikonu dobiti Donatela Versaće na gala večeri The Fashion Awards 2017.

Tom prilikom Donatela je otkrila svoj početak karijere i kako je dobila malu pomoć od svog pokojnog brata Đanija, piše britanski Telegraf.

"Nekoliko godina nakon što sam diplomirala Đani me je poveo u Milano. Nisam znala šta želim da radim, tako da mi je trebalo prostora da razmislim o svojoj budućnosti, sećam se da mi je rekao da uzmem koliko god vremena mi je potrebno i da ima mnogo stvari koje bih mogla da radim. Voleo je često da me savetuje, i želeo je da živim sa njim kako bi mogao uvek da bude tu", priseća se Donatela.

Stigao trejler za seriju o ubistvu Đanija Versaćea: Penelopa Kruz kao Donatela!

foto: Profimedia

"Šta misliš o ovome? Šta misliš o onome? Stalno me je zapitkivao zato što je želeo da ima ženski pogled na sve. Zato, kada bi nacrtao haljinu rekla bih mu: "Đani, u toj haljini će biti prava žena, zato su bitne proporcije i kako će haljina da stoji"

"Tada nisam imala posebnu ulogu, imala sam ih 100. Od muze do izazivača. Bilo je ludo! Đani nikad nije stao. Imali bismo ideju i onda, nakon 2 sata, mislio je da je već zastarela i morali bismo da radimo sve ispočetka. Ali, to je bio način da prekršimo pravila, da guramo jedno drugo napred. Beskrajno bismo eksperimentisali sa rezovima, stilovima i vezovima kako bismo dobili krajnji rezultat".

20 godina od smrti: Novi detalji iz života modne legende!

foto: Profimedia

"Nisam imala vremena da razmišljam kako će se moja karijera isplatiti. Putovala sam i donosila ideje Đaniju, radila sa njima, i malo po malo uspela sam da se uključim u kompaniju bez i da sam to primetila, što je bio Đanijev plan od početka. Ali, to je značilo da nemam vremena ni za šta drugo. Jedina stvar za koju me je bilo briga bio je Versaće, i to što je moj brat činio hrabre poteze kada se drugi nisu usuđivali. Uvek bi se isticao iz mase, bio je jedinstven, bilo je samo pitanje trenutka kada će taj genije biti zaita prepoznat".

"Kada gledam slike, osećam blizinu. Često se nismo slagali, skoro svaki dan. Naš odnos je bio zasnovan na konfliktu ideja. Ali, ono što sam naučila od Đanija jeste da nikada ne odustajem i uvek guram samu sebe".

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs