Prvi iz svoje porodice išao u školu

Obožava magiju i islam, najduže čeka presto, biće najstariji kralj: Stvari koje niste znali o princu Čarlsu! (FOTO)

Naslednik britanskog trona proslavio je juče 69. rođendan, a mi donosimo neke zanimljivosti o njemu koje verovatno niste znali

Vip priča
Autor:
Obožava magiju i islam, najduže čeka presto, biće najstariji kralj: Stvari koje niste znali o princu Čarlsu! (FOTO)
Foto: EPA / Andy Rain

Retko ko je mogao da shvati zašto bi pored Dajane hteo da bude sa Kamilom, ali princ Čarls očigledno nije tip koji je običan. Uskoro će biti britanski kralj, zaboga! Istina je da nije baš uvek bio popularan u široj javnosti, pogotovo kad se rastao od Dajane i objavio da je u vezi s Kamilom Parker, ali britanska javnost u poslednjih nekoliko godina voli i njega i njegovu drugu suprugu, pa se čini da se Čarls "izvukao". Naslednik britanskog trona proslavio je juče 69. rođendan, a mi donosimo neke zanimljivosti o njemu koje verovatno niste znali.

Čarls je prvi naslednik britanskog trona u istorijii koji je išao u školu. Svi pre njega su bili školovani kod kuće, odnosno u palati s privatnim učiteljima. Tradiciju javnog školovanja nastavio je sa svojim sinovima Vilijamom i Harijem.

Verovatno je poslednji britanski kralj koji se nije rodio u bolnici. Kraljica Elizabeta rodila ga je u Bakinemskoj palati jer je takva bila tradicija. Sem toga, Čarls će biti najstariji krunisani kralj i onaj koji je na krunu čekao najduže.

Princ ima puno neobičnih interesa, intelektualnih posebno. Osim što je veliki fan arhitekture, filozofije, klasične muzike, pola, lova i baštovanstva, mnogo čita o sufizmu, odnosno islamskom misticizmu.

Sveštenik raskrinkao britansku kraljevsku porodicu: Evo šta rade iza zatvorenih vrata! (FOTO)

foto: Profimedia

Čarls je talentovani slikar, a najviše voli da slika akvarele i da pravi litografije. Imao je nekoliko izložbi u Velikoj Britaniji i inostranstvu i prodao je više svojih slika.

Budući kralj voli i magiju. Prošao je audiciju za članstvo u organizaciji "The Magic Circle", koja se bavi promovisanjem iluzionizma i magije.

foto: EPA / Rajat Gupta

Nije baš neki gurman. Za doručak voli da pojede žitarice i pahuljice s medom, par komada voća i čaj. Nikad ne ruča, dok za večeru pojede salatu i meko kuvano jaje. Ono mora da bude kuvano tačno tri minuta, ni sekundu manje ili više. Njegov kuvar često ga prati na putovanjima i navodno je bacio na stotine "pogrešno" skuvanih jaja. Često popije suvi martini, njegovo omiljeno piće. Ako je pozvan na večeru, njegovo obezbeđenje često nosi martini sa sobom.

Voli da se druži sa selebritijima, baš kao i njegova bivša i pokojna žena Dajana. U njegovom krugu su pokojna glumica Džoan Rivers, Ema Tompson,

Fil Kolins, Džoana Lamli, Rouen Atkinson, Stiven Fraj i drugi.

Video sam kako princeza Dajana vara princa Čarlsa: Roker priznanjem uzdrmao javnost! (FOTO)

foto: Profimedia

Čarls je objavio četiri autorske knjige. "The Old Man of Lochnagar" je dečija knjiga objavljena 1980. godine, "A Vision of Britain: A Personal View of Architecture" izašla je 1989. a u njoj princ iznosi svoja mišljenja o britanskoj arhitekturi. Napisao je knjigu o vrtlarstvu 1990. i godinu kasnije izdao knjigu sa svojim akvarelima.

Princ od Velsa je strastveni baštovan i posebno ga zanima organska proizvodnja. Zato je pokrenuo svoj brand organskih proizvoda Duchy Originals. Sav prihod ide u humanitarne svrhe.

Žderačica muškaraca, živela za skupe zabave: Prljava prošlost danas uglađene Kamile Parker! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs