Sve su ga obožavale

Oduvek je bio vražji prelep: Arogantni zavodnik totalno zaluđivao žene širom sveta! (FOTO)

Najpoznatiji francuski glumac, Alen Delon, rođen je 1935. a ženama je bio magnetski privlačan. Slavni slamač ženskih srca jednostavno je hipnotizovao lepši pol

Vip priča
17:22h Autor:
Oduvek je bio vražji prelep: Arogantni zavodnik totalno zaluđivao žene širom sveta! (FOTO)
Foto: Profimedia

Filmski producent, biznismen, kolekcionar umetnina, magnetski privlačan glumac i arogantan zavodnik - sve je to Alen Delon koji se na filmu pojavio kao 22- godišnjak i ubrzo postao jedan od najatraktivnijih i najtraženijih mladih francuskih glumaca.

Rođen je na 8. novembra 1935. godine u Sou pored Pariza, kao jedino dete u braku bioskopskog operatera i apotekarke, koji se završio razvodom kada je Alen imao četiri godine. Odrastao je sa starateljima. Kao školarac bio je živahan, pa je zbog stalnih nevolja s profesorima često menjao škole.

Učio je mesarski zanat kod očuha, a sa 17 godina se pridružio francuskim marincima i ratovao u Prvom indokineskom ratu. Jedno vreme je proveo i u maloletničkom zatvoru, a kad se vratio u Pariz radio je kao konobar, raznosač novina i vratar u šoping centru.

Dan kada je Holivud plakao: Za slavnim zavodnikom žene išle i u smrt! (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

Drska lepota seks simbola 60-ih

Poznanstvo s glumicom Brižit Ober bilo je ključno za njegov život jer je ona počela da ga podučava glumi i omogućila mu ulazak u umetničke krugove gde je odmah zapažen zbog svog atraktivnog izgleda, ali i velikog talenta.

Prva velika ljubav harizmatičnog zavodnika drske lepote i seks simbola 60- ih bila je prelepa austrijska glumica Romi Šnajder koju je upoznao na snimanju filma 1958. godine. Ludo su se zaljubili i postali i jedan od najslavnijih parova filmske industrije. Ona je bila toliko luda za njim da je bila spremna da se odrekne celog sveta samo da postane Delonova žena.

A kako i ne bi... Mladi Delon je bio neodoljiv, hipnotisao je žene, bio je najpoželjniji muškarac na svetu, talentovan i silno šarmantan. Njegov prefinjeni izgled, muževna fizionomija i ugodan glas bukvalno su bacali žene u trans.

Žarili i palili zlatnim Holivudom: Svako od njih doživeo neverovatnu sudbinu! (FOTO)

foto: Profimedia

"Vraćam ti tvoje srce... odlazim"

Par se i verio, ali onda je usledio šok. Nakon pet godina veze i veridbe iznenada joj je poslao pismo: "Zbogom! Vraćam ti tvoju slobodu i tvoje srce!" Ostavio joj je i buket crvenih ruža i poruku: "Otišao sam s Natali u Meksiko".

Druga žena zvala se Natali Bartelemi, s kojom se venčao 1964. i dobio sina Antonija. Romi je zatim pokušala da izvrši samoubistvo presekavši sebi vene.

foto: Profimedia

Pred kraj 1968. našao se u centru velikog skandala oko ubistva njegovog telohranitelja Stevana Markovića. Delon tada priznaje bliske veze s podzemljem, no ipak ga oslobađaju krivice. Afera čak nije naudila njegovoj karijeri. Nakon toga, počeli su da mu nude uloge u kriminalističkim filmovima, a publika je nakon afere uživala da ga gleda u tim ulogama.

Delon je inače dobitnik najvećih evropskih glumačkih nagrada, snimio je više od 100 filmova, uključujući nekoliko klasika snimljenih pod klapom najprestižnijih evropskih reditelja poput Melvila, Viskontija i Godara.

Uz bivšu devojku bio i na samrti

Delon je nakon braka s Natali 15 godina bio u vezi sa francuskom glumicom Mirej Dark uz koju je, iako je njihova veza davno prekinuta, bio u poslednjim trenucima njenog života.

Zaveo 13.000 žena: Nema koja slavna lepotica nije bila u njegovom krevetu! (FOTO)

foto: Profimedia

Glumica je umrla pre tri meseca, a ona i Delon su i nakon raskida ljubavne veze ostali veliki prijatelji. Delon je 1987. upoznao holandsku manekenku Rozali van Bremen s kojom je proveo sledećih 15 godina i dobio dvoje dece. Svojevremeno, i to dok je bio u vezi sa Šnajde, imao je aferu s nemačkim modelom i pevačicom Niko.

"Trebalo je da oženim Romi"

Kad je Romi Šnajder 1982. godine umrla, na njen kovčeg je Delon položio komad papira s rečima:

"Nikad nisi bila tako lepa. Vidiš, ipak sam za tebe naučio nekoliko reči na nemačkom – volim te, ljubavi moja."

Alen Delon je priznao godinama kasnije kako žali što se nikad nije oženio Romi.

"Bila je velika ljubav mog života – prva, najjača i, nažalost, najtužnija. Žao mi je što se nismo venčali, ali nisam siguran da li bi to promenilo njenu sudbinu. Nisam siguran da li bismo uspeli da budemo srećni. Romi je prebrzo postala zvezda, mnogo pre nego što je odrasla. Nije bila spremna za slavu, za težinu koju nosi ova profesija. Napadali su je, osuđivali, silovali njenu intimu. Njen život je bio niz razočaranja, lomova i nesreća. Bila je strahovito usamljena. Znao sam da će umreti od slomljenog srca", kazao je Delon.

Tragični kraj kralja Holivuda: Zbog smrti supruge pao u depresiju koja ga je odvela u smrt! (FOTO)

foto: Profimedia

Francuzi: On je arogantni provokator, ali je naša legenda

Delonovi ispadi, egocentričnost, arogantnost da o sebi često govori o trećem licu jednine, provokacije poput kvalifikovanja homoseksualnosti "neprirodnom", doprineli su padu popularnosti u rodnoj Francuskoj.

foto: Reuters / Charles Platiau

U istraživanju iz 2013. godine čak 55 odsto Francuza reklo je da ga ne voli jer gasmatraju "megalomanijakom", "provokatorom" i "galamdžijom". Uprkos tome, status glumačkog superstara i legende francuskog filma niko mu ne osporava.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs