Obavezno pročitajte

Čak Noris: Odustao sam od karijere da bih održao suprugu u životu! (FOTO)

Supruga legendarnog glumca pre pet godina se tri puta u jednoj nedelji podvrgnula magnetnoj rezonanci. Nakon toga, nekadašnja manekenka trpi nesnosne bolove, a njen suprug tužio je čak 11 farmaceutskih kompanija.

Vip priča
10:20h Autor:
Čak Noris: Odustao sam od karijere da bih održao suprugu u životu! (FOTO)
Čak i Đina Noris sa porodicom, Foto: Profimedia

Đina Noris (54) patila je od reumatskog artritisa zbog kojeg je morala da se podvrgne magnetnoj rezonanci. Tokom tretmana doktori su joj, kako to obično biva, ubrizgavali boju za kontrast. Ona sada tvrdi da su je upravo te materije zamalo odvele u smrt, a sama pretraga, odnosno tretman, izazvao joj je još dva miliona dolara štete zbog saniranja neželjenih posledica.

Šta Goldi Hon može u 71. godini: Čudo od žene! (VIDEO)

Od kako je podvrgnuta magnetnim rezonancama Đina konstantno oseća bol, iscrpljenost i žarenje u telu i ima problem sa centralnim nervnim sistemom.

Noris je pre nekoliko dana tužio proizvođače gadolinijevog kontrasta jer je uveren da se upravo u njemu nalazila prevelika količina štetnih supstanci koje su njegovu ženu doveli u teško zdravstveno stanje.

Ovo niko nije mogao da nasluti: Poznata glumica optužila Stivena Sigala za seksualno uznemiravanje! (FOTO)

Објава коју дели Chuck Norris (@chucknorris) дана

Čak Noris (77) za američke je medije izjavio kako se odrekao svoje filmske karijere kao bi se koncentrisao na Đinu, a celi je njegov život sada posvećen njenom zdravlju.

Đina je prve neobične i teške simptome osetila u proleće 2013. godine, nakon što se tri puta u jednoj nedelji podvrgnula magnetnoj rezonanci, odnosno, tri su joj puta ubrizgane inekcije kontrasta, tj. gadolinija.

- Samo nekoliko sati nakon prve inekcije imala sam osećaj da mi celo telo gori, otkrila je medijima Đina dodavši da je u narednih nekoliko nedelja čak šest puta hitno hospitalizirana zbog problema sa disanjem, bolom u rebrima, slabosti u mišićima i ostalih teških simptoma koji su onemogućavali normalno funkcionisanje.

Kako se zavoleo naš omiljeni evropski par: Ona nije samo lepa, već je i najseksepilnija žena na svetu! (FOTO)

Објава коју дели Chuck Norris (@chucknorris) дана

- Pre toga, bila sam srećna, zdrava i vitalna žena, po svojoj tadašnjoj formi svrstala bi se u 10% svetske populacije koja je pri vrhu kada govorimo o psihofizičkom zdravlju, dodala je otkrivši da je shvatila šta joj se događa tako da je svoje simptome upisala u Gugl i naišla na slučajeve trovanja gadolinijem.

Svi opisani simptomi odgovarali su onome sa čime se i sama borila od trenutka kad se podvrgnula magnetskoj rezonanci.

O opasnosti od trovanja gadolinijem Đina se raspitivala kod doktora pre nego što se podvrgnula magnetnoj rezonanci. Tada joj je rečeno da ne postoji opasnost od trovanja, jer sa ispijanjem dovoljne tečnosti samo nekoliko sati nakon tretmana svi štetni sastojci odlaze iz tela mokrenjem. Kada je i šesti put stigla u bolnicu zbog bolnih simptoma i iznela svoje strahove, doktori su opet odmahivali rukom i uveravali je da je nemoguće da je otrovana.

Njen očajni suprug Čak Noris nakon niza zatvorenih vrata obratio se klinici u Nevadi koja je prepoznala simptome njegove supruge i potvrdila da je reč o trovanju gadolinijem koji se nalazio u kontrastu tokom tretmana magnetne rezonance.

Neutešni Antonio Banderas: Sa fanovima podelio tužnu vest! (FOTO)

Објава коју дели Chuck Norris (@chucknorris) дана

U istoj klinici podvrgnula se terapiji koja uključuje uklanjanje teških metala iz organizma, ali terapija je bila duga i mukotrpna i nije na kraju u potpunosti rešila njene probleme.

Čovek kojeg celi svet smatra nepobedivim i o kome se smišljaju vicevi na temu neuništivosti, mesecima je spavao uz svoju ženu moleći se za njeno zdravlje.

Četiri godine nakon svega toga, Đina Noris se napokon oseća bolje jer prima terapiju i podvrgava se raznim tretmanima kako bi koliko – toliko normalno živela. Ali, trovanje gadolinijem je ostavilo trajne posledice, kako na nju i njeno zdravlje tako i na život njenog supruga i njihove 16-godišnje blizance Dakotu Alana i Daniele Keli.

Prošle nedelje bračni par Noris i službeno je podigao tužbu protiv farmaceutskih kompanija i zahtevaju oko 8.600.000 evra odštete, ali naglašavaju kako je ono što im je važnije da nateraju farmaceute na odgovornost i iskrenost.

Manekenka Mišel Hanziker: Sekta je razlog mog razvoda sa Erosom Ramacotijem! (FOTO)

Објава коју дели Chuck Norris (@chucknorris) дана

Nažalost, tužba je jedini način da farmaceute pokušamo da nateramo da se odgovorno ponašaju. Iako su mnogi životi dovedeni u opasnost nakon magnetne rezonance, ove kompanije insistiraju na tome da ne postoji veza između gadolinija i tegoba pacijenata, iako je poznato da teški metali ostaju godinama u organizmu”, naveo je par.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs