životna priča kijanu rivsa

Najtužniji momak Holivuda: Ljudima je potrebno da budu srećni da bi živeli, meni ne! (FOTO)

Kijanu Rivs već više od tri decenije jedan je od najtraženijih glumaca svoje generacije, kog većina ipak prepoznaje po ulozi Nea u naučno-fantastičnoj tirlogiji Matriks.

Vip priča
13:09h Autor:
Najtužniji momak Holivuda: Ljudima je potrebno da budu srećni da bi živeli, meni ne! (FOTO)
Kijanu Rivs, Foto: Profimedia

Danas, kao 53-godišnjak, Rivs je ostvario impresivnu glumačku karijeru, ali mu je privatni život bio vrlo haotičan i neretko tragičan.

On se nije predao i pored svih nedaća koje su ga zadesile, i priznaje da su ga upravo nesreće učinile boljom osobom.

“Ja sam jedna od retkih holivudskih zvezda koja ne živi u vili, nemam telohranitelje i ne nosim skupu odeću. Iako imam preko 100 miliona dolara, vozim se podzemnom železnicom i uživam u tome. Svi se možemo složiti da jaka osoba može preživeti najgore tragedije i nastaviti da uživa u malim stvarima. Bez obzira na to šta vas trenutno muči, možete to pobediti”, rekao je glumac.

Svet u kom žene neće decu, a budale napreduju: Ogorčena izjava glumca hit na internetu!

foto: Profimedia

Kada je imao tri godine, Kijanov otac je napustio porodicu pa su on i njegove sestre odrastali s dekom i bakom jer se njihova majka udavala i razvodila četiri puta. Zbog toga je kao tinejdžer, Kijanu promenio čak četiri srednje škole. Bio je nemiran pa su ga izbacili iz škole, a patio je i od disleksije te nikad nije stekao srednjoškolsku diplomu.

Veliki je obožavalac hokeja, sporta u kom je bio jako uspešan. Maštao je o nastupu na Olimpijskim igrama, ali je zbog povrede morao da se oprostiti sportskom karijerom te se posvetio glumi. Počeo je da glumi u pozorištu i u reklamama, a ubrzo je zaigrao u tinejdžerskim filmovima. Početkom 90-ih počele su da se nižu prve ozbiljnije uloge za lepog glumca.

Šta sve muškarca čini džentlmenom: 8 navika u ponašanju prema ženi koje su davno izgubljene

foto: Profimedia

Kako mu je karijera sve više napredovala, tako su počele i Kijanove prve nesreće. Njegov najbolji prijatelj i kolega River Finiks preminuo je 1993. od predoziranja. Glumac je tada imao samo 23 godine, a Kijanu njegov odlazak nikad nije preboleo. “On je bio veliki čovek i glumac. Dobro smo se slagali. Jako mi nedostaje, često mislim na njega”, izjavio je Rivs nedavno.

Zatim je njegova sestra obolela je od leukemije, međutim, srećom,uspela je da ozdravi. Tokom njene borbe s bolešću, glumac je pokrenuo niz humanitarnih inicijativa i fondacija za lečenje leukemije.

Nakon Matriksa donirao je 70 posto zarade bolnicama koje leče pacijente koji se bore sa opakom bolešću. Zaljubio se u kolegicu Dženifer Sim, a iste godine kada je glumac snimao naučno-fantastični bioskopski hit, par je čekao dete.

Zašto su ljudi postali zombiji i mašine: Snažna poruka slavnog glumca osvojila svet! (FOTO)

foto: Profimedia

Ali, život je odlučio da mu zada još jedan udarac.

Njegova devojka je izgubila dete, devojčicu koju su planirali da nazovu Ava Arcčer Sim-Rivs, u osmom mesecu trudnoće. Iako su se voleli, smrt deteta ih je udaljila te su prekinuli ljubavnu vezu. Nakon raskida su ostali u dobrim odnosima, i videli su se i dan pre fatalne nesreće u kojoj je ona izgubila život.

Aprila 2001. godine Sim je išla na zabavu kod prijatelja Merlin Mensona. Kada se vraćala kući, bila je pod tolikim uticajem antidepresiva da se zaletela u tri automobila, a od jačine udarca izletela je iz svog džipa. “Drugi su je vozili kući i nije mi jasno zbog čega se ona našla za volanom”, branio se tada Menson.

Oni su se susreli sa smrću: Jezive ispovesti Holivudskih zvezda! (FOTO)

foto: Profimedia

Obožavaoci Kijanu Rivsa često pitaju kako se nosi sa svim tragedijama koje su ga zadesile, ali on ima odgovor. “Ljudima je potrebno da budu srećni da bi živeli, meni ne”, kaže glumac, kog ćemo uskoro gledati u filmu "The Whole truth" pored Rene Zelveger, a sledeće godine u bisokope stiže i nastavak uspešnog akcionog trilera Džon Vik.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs