Pronađena pisma i dokazi

Žestoko je voleo tri žene: Sve ljubavne afere Rodžera Mura! (FOTO)

Dokumenti pronađeni na tavanu stare kuće u kojoj je par živeo otkrivaju istinu nakon 70 godina...

Vip priča
13:18h Autor:
Žestoko je voleo tri žene: Sve ljubavne afere Rodžera Mura! (FOTO)
Rodžer Mur, Foto: Profimedia

Ser Rodžer Mur preminuo je ove godine u maju s 89 godina.

Mur se ženio četiri puta, a nakon gotovo 70 godina sin njegove prve supruge na tavanu je pronašao kutiju sa zaboravljenim dokumentima koji otkrivaju tajne tog braka. Osim dokumenata, tamo su se našle i stare fotografije kao i ljubavna pisma.

Mur se venčao sa Dorn van Stejn, britanskom klizačicom koja je radila u cirkusu. On je imao 19, a ona 25 godina, bila je razvedena i imala sina Šona, a Rodžer, tada mladi vojnik, bio je potpuno očaran njome.

Žarili i palili zlatnim Holivudom: Svako od njih doživeo neverovatnu sudbinu! (FOTO)

foto: Profimedia

Upoznali su se u glumačkoj školi, a kada je on otišao u vojsku 1946. godine redovno joj je pisao pisma...

"Draga, osećam se tako jadno jer mi se još nisi javila. Bože! Tako bih voleo da te grlim i ljubim, da osetim tvoje telo u svojim rukama, anđelčiću", pisao joj je Mur. Iste godine su se venčali, a njega su dve godine kasnije poslali u Nemačku, odakle joj je takođe stalno pisao pisma.

"Srce moje, volim te više od ičega na svetu! Naš brak će biti savršen i strašno srećan, dok god smo zajedno. Gospodin i gospođa Mur! Mislim da zvuči predivno, a ti?", pisao je zaljubljeni mladić, ali ni tada nije sve bilo savršeno. Njena karijera je blistala i ona je htela da ide na turneje u Ameriku i da putuje što češće.

"Zar ne možeš da sačekaš moj prokleti povratak iz vojske pa mi onda slomiš srce? Volim te, draga. I ako je istina kada ti meni kažeš da me voliš, zašto ne prestaneš sa tim glupostima?", pisao joj je Mur, koji je pomalo bio i ljubomoran na njenu karijeru.

On je pokušavao da postane glumac, ali nikako nije uspevao, pa mu je ona sređivala honorarne poslove, kao što su konobar, perač sudova, bio je i model za časopise.

Simbol seksipila i neporobljene mladosti: Buntovnik koji je platio najvišu cenu! (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

Njegov tadašnji posinak Šon van Stejn kaže kako je Mur bio jako nežan i obziran prema njemu i da je bio "jedini otac kog sam imao".

"Kad se sada toga sećam, bilo je prilično neverovatno koliko je on bio strpljiv sa mnom, uzimajući u obzir da je bio jako mlad. Većina muškaraca se ne bi tako ponašali prema detetu koje nije njihovo", rekao je Šon o pokojnom glumcu.

Brak je polako počeo da se raspada, pogotovo kad je Rodžer polako počeo da dobija glumačke poslove. Durn ga je ponižavala, stalno mu govorila kako nikada neće postati glumac.

"Lice ti je preslabo, čeljust prevelika, a usta premala", navodno mu je stalno govorila. Imala je i ispade besa, pa mu je tako jednom pokvasila svu odeću dok je on bio samo u donjem vešu pa ga onda isterala iz kuće.

"I mene je branio kada je bila loše raspoložena i kada me je tukla", ispričao je Šon.

Mur je utehu, navodno, potražio u pevačici Doroti Skver. Ona mu je kasnije postala druga supruga, ali glumac je uvek pričao kako su se upoznali tek nakon što se razveo od Dorn. Prema novim podacima, čini se da to nije bilo tako.

"Majka i ja smo ga čekale ispred pozorišta na Vest Endu. Izašao je iz zgrade i ušao u auto sa Doroti Skver. Poludela sam, otišla do auta i otvorila vrata. Rekla sam mu da sam ga sada konačno uhvatila na delu, a on je počeo da viče: 'Skloni se od ovog auta, pusti me na miru!' Pokušao je da me skloni, a ja sam ga ugrizla za ruku", piše u jednom od dokumenata.

Iza bogatstva i lepote krilo se prokletstvo: Nesreća pratila i njega i njegovu decu! (FOTO)

foto: Profimedia

Ljubomorna Dorn unajmila je dvojicu muškaraca da prate njenog muža, koji su ih videli kako ulaze u Dorotinu kuću. Iako je u autobiografiji "My Word Is My Bond" objavljenoj 2008. godine Mur napisao kako je hteo da ubrza razvod sa Dorn pa je zamolio jednu prijateljicu da ode sa njim u hotel. Čekali su da u sobu uđe sobarica koja bi mogla da bude svedok da je on varao svoju ženu. Razvod je onda išao lako.

Rodžer Mur se nakon toga venčao sa Doroti Skver i bili su zajedno devet godina.

Treći brak, i najduži - više od 30 godina - bio je sa italijanskom glumicom Luisom Matioli, dok se četvrti put venčao sa dankinjom Kristinom Tolstrup 2002. godine. Ona je bila sa njim sve do njegove smrti.

Durn se udala još dva puta nakon Mura, prvo za izraelskog vojnika, zbog koga je promenila veru u judaizam, a nakon toga udala se za Amerikanca kojim je živela u SAD-u.

Rodžer Mur je celi život održavao kontakt sa svojim nekadašnjim posinkom Šonom. Nakon što je Dorn preminula, napisao mu je emotivno pismo.

"Bila je posebna žena i svakako je obogatila moj život u tih nekoliko godina koliko smo bili zajedno. Bili smo jako mladi. Valjda mudrost dolazi s godinama. Znam da je bila jako ponosna na tebe i tvoj uspeh", napisao mu je.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs