Legenda

Bahatost ga koštala života: 40 godina od odlaska kralja rokenrola! (FOTO)

Nakon smrti počast mu je odao i tadašnji predsednik Džimi Karter, koji je rekao da se radi o osobi koja je zauvek promenila lice američke pop-kulture
Vip priča
16:40h Autor:
Bahatost ga koštala života: 40 godina od odlaska kralja rokenrola! (FOTO)
Foto: Profimedia

Iako je preminuo pre 40 godina, Elvis Prisli i dalje na svojoj zaostavštini zarađuje milione. Prema Forbsovim podacima, Elvisovo nasleđe je zaradilo 2016. godine 27 miliona dolara. Nezaboravni Elvis bio je i ostao prava muzička ikona. Preminuo je 1977. godine od srčanog udara, sa svega 42 godine. Pre nego što je preminuo, Elvis je 1975. godine oboleo od ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su dijabetes i gastritis, a nimalo nije pomogla ni droga, o kojoj je Elvis bio zavisan i koja mu je na kraju presudila.

Kleli ga, drogirao se, varao ženu: Bahati život kralja rokenrola! (FOTO, VIDEO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Svet je tugovao, a Prislijeva zaostavština poštuje se i danas. Još za života postao je prava legenda. Za dvadesetak godina rada objavio je 97 ploča, imao milionske naknade i proveo čak 996 nedelja na vrhovima top-lista.

Počeo je da peva kao 13-godišnjak u rodnom Tupelu, a s 18 godina napustio je školu želeći da radi kao portir i vozač kamiona. Prvu pesmu je posvetio svojoj majci, a prvu ploču snimio 1954. godine. Legendarne stihove svi će zapamtiti, ali filmske uloge baš i ne.

Elvis Prisli, najjadniji mladić na svetu: Sudbinski trenutak slomio kralja rokenrola! (FOTO, VIDEO)

Glumio je u osrednjim filmovima, ali muzika koju je za njih stvarao bila je uvek i te kako primećena i omiljena. U privatnom životu ove velike zvezde svakako se ističe brak s Prisilom, koju je zaprosio 1966., a oženio 1967. godine u Las Vegasu.

<\/div>

U tom braku rodila se i Liza Meri, njegovo jedino dete. Brak je bio turbulentan, a konačno je završio 1972. godine. Ubrzo je našao novu devojku, ali se više nije ženio. Nakon razvoda postajao je paranoičan, a razvio je i teže zavisnosti od lekova. Nakon smrti počast mu je odao i tadašnji predsednik Džimi Karter, koji je rekao da se radi o osobi koja je zauvek promenila lice američke pop-kulture. Tada su se hiljade ljudi okupile van Grejslenda kako bi videle sahranu, a ispratilo ga je oko 80 hiljada ljudi.

Poslednji razgovor Elvisa i Prisile Prisli: Naslutila smrt kralja rokenrola! (FOTO, VIDEO)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs