Mračne tajne

Kako je propao brak bogate naslednice Eklstonovih: Muž joj pretio ubistvom pred svima! (FOTO)

Pred ćerkom slavne Slavice Eklston je gorka bitka za milijarde funti
Vip priča
05:34h Autor:
Kako je propao brak bogate naslednice Eklstonovih: Muž joj pretio ubistvom pred svima! (FOTO)
Foto: Profimedia

Nakon šest godina braka razvode se Petra Stant (rođena Eklston) i Džejms Stant, koji će se boriti za podelu oko 5,5 milijardi funti vredne zajedničke imovine.

Od bajkovitog, 12 miliona funti vrednog venčanja koje se održalo u italijanskom dvorcu Odeskalči smeštenom u srednjovekovnom gradiću Bračano pored Rima, nije prošlo ni šest godina. Jedna od najskupocenijih britanskih svadbi svih vremena uskoro će postati i najskuplji razvod braka u istoriji Velike Britanije: Petra, ćerka Bernija Eklstona, vlasnika Formule 1, razvodi se od britanskog milijardera Džejmsa Stanta, a kako trenutno stvari stoje, postupak će za sve uključene biti neprijatan.

Osim što se spore oko 5,5 milijardi funti vrednog imetka (uprkos tome što su potpisali predbračni ugovor), u javnost je počeo da izlazi i prljavi veš mladog para: umiljati, uspešni dečko iz britanske srednje klase "preko noći" se pretvorio u nasilnika, otkriveno je i da se u rasprave između njega i supruge neretko uplitala i policija, a na pre neki dan održanom prvom ročištu, nakon što mu je sud naložio da mora da se iseli iz njihovog gotovo 100 miliona funti vrednog doma u Čelziju, fizički je nasrnuo i na tasta, nazvavši ga p*****.

Skandalozan razvod ćerke Slavice Eklston: Suze, batine, droga, milioni! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Prijavila policiji

Inače vrlo tih Berni Eklston, pogotovo kada je njegov privatni život u pitanju, iznerviran svojim uskoro bivšim zetom u nedelju je dao intervju za britanski Daily Mail u kojem je samo potvrdio ono o čemu britansko visoko društvo dugo vremena šuška: u braku jednog od najbogatijih britanskih parova već neko vreme stvari ne stoje baš najbolje.

"Pripretio joj je da će joj odvaliti glavu", ispričao je bivši jugoslovenski zet, prisećajući se večere u londonskom restoranu The Rib Room, održane u oktobru 2015. Iako nije poznato šta je prethodilo takvim pretnjama, Eklstonovu priču su potvrdili brojni svedoci, a jedan od njih policiji je ispričao da je pretnja bila metak u čelo, a ne ublažena verzija koju je prepričao Stantov tast. Bogata naslednica ceo slučaj je prijavila policiji, njen suprug je sledećeg dana uhapšen, ali optužnica nije podignuta. Kako, navodno, ovo nije bio izolovan slučaj u kojem je britanski plejboj svoju agresivnu narav demonstrirao pred svedocima, nije moguće ne zapitati se zašto niko nije intervenisao? Njegova ćerka je, objasnio je vlasnik Formule 1, izuzetno povučena i tiha i ne govori o svojim problemima niti želi da se iko petlja u njen život.

"Da mi se ikad obratila i rekla da se nešto događa, ne bi bilo dobro za Džejmsa", za Daily Mail je izjavio 86-godišnji tajkun.

Slavica i Berni Eklston u očaju zbog zetova: Ćerke su mogle izabrati i bolje! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Brojni incidenti

Jedan od neprijatnijih incidenata koje je Berni Eklston prepričao u intervjuu odvio se na proslavi drugog rođendana njegove unuke Lavinije, kada je Džejms Stant pred dvadesetak gostiju počeo da se breca na svoju suprugu, na šta ga je tajkun pozvao da izađu napolje. Britanski plejboj tada je fizički nasrnuo na Bernija Eklstona, a kako situacija ne bi eskalirala, upleo se i Stantov otac Džefri, pozvavši ih da se urazume jer su na dečijem rođendanu. I u ovom slučaju svedoci su imali drugačije viđenje stvari: u svađu su se upleli i telohranitelji, a Stant je zatim nestao s proslave. Nakon toga, Petrina starija sestra Tamara Eklston i njen zet prestali su da razgovaraju.

"Džejms ima kratak fitilj i ne treba mu puno da se "zapali". Sitnice koje nikom drugom ne bi smetale njega diraju. Vrlo se lako uzruje oko stvari oko kojih se ne bi trebalo da se uzrujava", izjavio je Berni koji je u više navrata, tvrde ljudi bliski porodici Eklston, zeta nazivao "idiotom", najviše mu zamerajući "nonšalantan" pristup trošenju, pogotovo zato što nikome nije u potpunosti jasno otkud novac (njegovo bogatstvo je procenjeno na 3,3 milijarde funti).

Ćerka Slavice Eklston posećuje vidovnjake: Za ono što su joj rekli nije spremna! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Džejms Stant se, naime, bavi trgovinom zlatnim polugama i umetninama, a jedan od njegovih skupocenih automobila gotovo je svakodnevno parkiran ispred prestižne aukcijske kuće Sotebi. Međutim, niko ne zna šta i kome prodaje, a sudeći po tome što redovno hoda okružen svitom telohranitelja i vozi se u pratnji nekolicine blindiranih automobila, verovatno se radi o nečemu "mutnom", a u prilog tome ide i niz nesrećnih događaja koji su zadesili porodicu Eklston-Stant u poslednjih godinu dana.

U maju 2016. dvojica nepoznatih počinioca su u njihov dom ubacili Molotovljev koktel, a onda su uhvaćeni u begu. Tri meseca kasnije u Brazilu je oteta Aparesida Šank, Bernijeva tašta i majka njegove treće supruge Fabijane čiju su slobodu platili 39 miliona funti. Najtragičniji od događaja jeste smrt Džejmsovog brata Lija, koji je u septembru pronađen mrtav u kući svojih roditelja. Dve godine stariji Li bio je direktor Stantove kompanije Stunt&Co koja se bavila preprodajom zlata, a nekoliko dana nakon njegove smrti, kancelarije u londonskom Mejferu pretražila je policija zbog sumnje o pranju novca. Istraga je još u toku.

S obzirom na to da pobesnelom plejboju posao ne ide baš najbolje - vrednost njegovih kompanija je pala za gotovo dva miliona dolara, a njegov raskalašni životni stil treba neko da finansira, za očekivati je da će brakorazvodna parnica Petre Eklston i njenog posrnulog supruga biti duga i neugodna. U Džejmsovom ringu bori se advokat poznatih, Dejvid Šerborn, dok Petru brani baronica Fiona Šaklton, koja je zastupala i princa Čarlsa u brakorazvodnoj parnici protiv princeze Dajane te Pola Mekartnija kada se razvodio od Heder Mils. Obojici je obezbedila profitabilne razvode, što je, s obzirom na to da sat rada naplaćuje 600 funti, bilo i za očekivati.

Seksi baka (58) u šetnji sa unukama: Slavica Eklston ukrala ćerkama pažnju! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Raskošno venčanje

Petra i njen uskoro bivši suprug upoznali su se 2006. godine, na "slepom sastanku" koji su organizovali zajednički prijatelji, njoj je bilo svega 17 godina. Pet godina kasnije 28-godišnja naslednica se za svog sedam godina starijeg izabranika udala na raskošnoj svadbi. U februaru 2013. par je dočekao svoje prvo dete Laviniju (4), a dve godine kasnije Petra je rodila je blizance Džejmsa Džuniora i Endrjua (2). Uporedno s rođenjem sinova, počeli su problemi.

"Novcem ne možeš da kupiš sreću", izjavila je jednom prilikom Petra. Da je tada znala šta je čeka u budućnosti, možda bi mislila drugačije - sreću možda ne možeš da platiš, ali najbolje advokate u državi svakako da.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs