750 miliona poštovalaca pratilo svaki njihov korak

Princeza Dajana napravila propust na svom venčanju: Ovo joj je donelo nesreću u braku! (VIDEO)

Sve oči sveta bile su uprte u njih, pa ne čudi što su tokom ceremonije venčanja bili nervozni i što je rezultiralo i nekim gafovima
Vip priča
21:06h Autor:
Princeza Dajana napravila propust na svom venčanju: Ovo joj je donelo nesreću u braku! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Princeza Dajana i princ Čarls su se venčali u julu 1981. godine izgovarajući bračne zavete pred 3.400 ljudi u katedrali Svetog Pavla i pred 750 miliona televizijskih gledalaca. Sve oči sveta bile su uprte u njih, pa ne čudi što su tokom ceremonije venčanja bili nervozni i što je rezultiralo i nekim gafovima.

Nova biografija o princu Čarlsu autorke Sali Bedel Smit otkriva koliko su zapravo princ i princeza Dajana bili nervozni tokom ceremonije venčanja - toliko da su, piše Bedel Smit, oboje pogrešili dok su izgovarali bračne zavete.

Kraljevska porodica obmanjivala narod: Fotografije Čarlsa i Dajane krile veliku tajnu! (FOTO)

<\/div>

Naime, u knjizi "Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable life" autorka piše da je princeza Dajana za oltarom nazvala Čarlsa pogrešnim imenom. O tome je u vreme kraljevskog venčanja izvestio i Bi-Bi-Si navodeći da je reč o greški koja se lako može dogoditi.

Nervoza je bila očigledna tokom ceremonije. Dajana je pomešala prinčeva imena i nazvala ga Filip Čarls Arthur Džordž, umesto Čarls Filip.

Tajno pismo princeze Dajane uzburkalo javnost: Mislila je da za ovo neće saznati svet!

<\/div>

Ni za princa Čarlsa izgovaranje zaveta nije prošlo sasvim glatko, pa je pogrešno rekao "njihova dobra" umesto "moja zemaljska dobra".

Mnogi su tada smatrali da ovako započet brak nema svetlu budućnost, i, kako se pokazalo, bili su u pravu.

Žderačica muškaraca, živela za skupe zabave: Prljava prošlost danas uglađene Kamile Parker! (FOTO)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs