Nije sve tako idealno

Šta se dešava između Melanije i Ivanke Tramp: Igra moći u prvoj porodici! (FOTO)

Kad je reč o igrama moći, ključni uticaj supružnika je činjenica da su oni prvo lice kojeg predsednik ujutro vidi, često i poslednje uveče pre spavanja
Vip priča
15:52h Autor:
Šta se dešava između Melanije i Ivanke Tramp: Igra moći u prvoj porodici! (FOTO)
Foto: Reuters / Joshua Roberts

Kao što postoje različiti predsednici, tako postoje i različite prve dame. Rad i aktivnosti predsedničkih supružnika, u Americi, uopšte nije jasno definisan i zbog toga postoje tako velike razlike između pojedinih prvih dama. Kako podseća Independent, Džeki Kenedi je prikupljala privatne donacije kako bi podmirila troškove renovacija Bele kuće.

Svi pogledi su bili uprti u Melaniju Tramp: Prva dama Amerike oduševila čitav svet! (FOTO)

Foto: Reuters
Foto: Reuters

S druge strane je Hilari Klinton koja je pokrenula reformu američkog zdravstvenog sistema dok je njen suprug bio predsednik. Kad je reč o igrama moći, ključni uticaj supružnika je činjenica da su oni prvo lice kojeg predsednik ujutro vidi, često i poslednje uveče pre spavanja. Razumljivo je da predsednici svoje probleme povere supružnicima koji mogu da pruže neki savet i zbog toga je uloga prve dame neverovatno bitna. Međutim, u Trampovoj Beloj kući stvari ne stoje tako.

Melanija za njega ne postoji: Donald Tramp ponovo obrukao ženu! (FOTO)

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Melanija i sin Baron najviše vremena provode u Njujorku i čini se da je došlo do pravog vakuuma moći. Vakuuma kojeg, barem se tako čini, želi da ispuni Ivanka. Ćerka Donalda Trampa je nedavno imenovana na poziciju "više savetnice" i praktično niko ne zna kakva su joj ovlašćenja. CNN-ova saradnica Anđela Raj kritikovala je Ivankino unapređenje, a čak je implicirala da se Ivanka "igra prve dame".

Blistala na očevoj inauguraciji: Jedna stvar je izdvojila Ivanku Tramp od ostalih! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Kad kažemo da su te uloge loše definisane, to znači i da nemamo ništa čime ih možemo držati odgovornima. Ne možemo pokazati na ranije izvršitelje te uloge i uporediti ih s njima. Oni se istovremeno nadaju da će im ovako loše definisane uloge omogućiti ulazak u sukobe interesa bez previše pažnje javnosti. Mislim da je pravi problem to što svi znamo koju ulogu Ivanka ima. To je uloga prve dame zato što Melanija ne pomaže Donaldu", rekla je ona.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs