Atletičarka

Olivera Jevtić ovom čoveku duguje život: Spasao je u najtežem trenutku! (FOTO)

Bilo je to pre nekoliko godina u Keniji, kada se naša atletičarka zatekla na pogrešnom mestu u pogrešno vreme
Vip priča
14:48h Autor:
Olivera Jevtić ovom čoveku duguje život: Spasao je u najtežem trenutku! (FOTO)
Foto: Profimedia

Srpska atletičarka Olivera Jevtić i Kenijac Stenli Kipruto, upoznali su se pre osam godina u Keniji, kada se naša maratonka spremala za Olimpijske igre u Pekingu, a Kenijac zajedno sa bratom pomagao Užičanki i njenom treneru Slavku Kuzmanoviću.

Ovako je sve počelo:

"Bili smo u Eldoretu u Keniji, blizu granice sa Ugandom, gde je Olja trenirala za maratonsku trku u Pekingu. U tom kampu bilo je puno atletičara, među njima i Stenli" seća se Slavko Kuzmanović.

Došlo je do nemira na ulicama, Kenija se spremala za izbore:

"On je uvek znao koje su staze sigurne, a koje su opasne. Kada je u Eldoratu zapaljena crkva u kojoj su bila deca i žene, videli smo samo dim, nismo mogli ni pretpostaviti šta se tamo događalo", prisetila se Jevtić koja je Kenijcu ostala doživotni dužnik.

Mediji su pisali o tome kako je Stenli izgubio prste spašavajući Oliveru, ali istina je malo drugačija.

"Poslednjeg dana mog boravka Stenli je došao u hotel i rekao da trening moramo obaviti pored samog hotela gde je bio stadion jer nije bilo sigurno ići na stazu koja je bila udaljena 8 kilometara. Zbog toga sam mu neizmerno zahvalna, jer ko zna šta bi tamo bilo. Odmah posle tog treninga imala sam poziv za evakuaciju od trenera iz Italije, kojeg je angažovao moj menadžer Federiko Rosa.

Sudbina iranske kraljice Soraje: Muž je obasipao dijamantima, a onda je postao surov! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pored mene, evakuisani su trener Slavko Kuzmanović i dva atletičara iz Švajcarske. Stenli je ostao u Keniji i javili smo mu se za vreme same evakuacije da moramo što pre napustiti državu", objasnila je Jevtić dodavši da se Stenli javio posle četiri meseca sa informacijom da je izgubio prste šake.

"Nikada ga nisam pitala kako je to bilo, na kojoj je strani bio ili slično. Nisam htela da ga podsećam na te užasne trenutke", rekla je atletičarka.

Njihova saradnja ponovila se 2012. godine kada je Stenli došao u Srbiju da pomaže Oliveri u pripremama za takmičenja.

"Ja sam mu ovde domaćin i prijatelj. Trenirajući sa mnom i po programu mog trenera Kuzmanovića uspeo je da pobedi na nekoliko trka", pričala je kasnije Olivera sećajući se tog događaja.

Neverovatna priča Rahele Ferari: Zbog ovog događaja je potpuno osedela za par minuta!

Foto: Fonet
Foto: Fonet

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs