To je ljubav

Ljubavna priča Marka Zakerberga i Prisile Čen: Zahvaljujući njoj postao bogataš! (FOTO)

Njihova priča počela je kad su se upoznali u redu za toalet na jednoj žurci bratstva na Harvardu pre 11 godina
Vip priča
20:28h Autor:
Ljubavna priča Marka Zakerberga i Prisile Čen: Zahvaljujući njoj postao bogataš! (FOTO)
Foto: Profimedia

Nakon što je sa suprugom Prisilom Čan postao otac devojčice Max, Mark Zakerberg objavio je da će dati više od 45 milijarde dolara u dobrotvorne svrhe. Prisila se tokom godina skrivala od javnosti, ali očigledno je da ima jako velik uticaj na odluke svog supruga.

Mark i Prisila počeli su da se zabavljaju još na fakultetu, a venčali su se 19. maja 2012. godine na tajnoj svadbi. Naime, članovi porodice i prijatelji koje su pozvali verovali su da dolaze da proslave Prisilinu diplomu, a tek kad su došli kod njih shvatili su da su na svadbi.

Njihova priča počela je kad su se upoznali u redu za toalet na jednoj žurci bratstva na Harvardu pre 11 godina.

Prisilu nazivaju prvom damom Fejsbuka, a prema pisanju stranih medija, postavila je veoma čvrsta pravila kojih se Mark mora pridržavati.

Tragičan put ka uspeloj trudnoći: Supruga Marka Zukerberga 3 puta pobacila! (FOTO)

<\/div>
Naime, osnivač i direktor Fejsbuka u stanju je celi dan provesti u sedištu kompanije pa je 30-godišnja Prisila odredila da sa njom nasamo mora provesti barem sto minuta nedeljno te da moraju imati jedan sastanak svakih sedam dana. Osim toga, redovno zajedno odlaze kod njene porodice u Kinu, a Mark je zbog nje i njene porodice počeo učiti mandarinski.

Prisila je rođena u Quincyju u saveznoj državi Masačustas u porodici koja je u SAD stigla brodom s drugim izbeglicama.

Ako se pitate zašto bi Mark Zakerberg toliko slušao svoju ženu, razlog je jednostavan. Njeni saveti doveli su ga tu gde je danas.

Kad je Yahoo 2006. godine Zakerbergu ponudio milijardu dolara za Fejsbuk, nakon razgovora sa Prisilom odlučio je odbiti tu ponudu. Kao što znate, vrednost Fejsbuka u narednim godinama je vrtoglavo rasla.

Mark Zakerberg postao otac: Poklanja 99% svog bogatstva! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Imali smo jedan jako dug razgovor i odlučili smo da to nije dobra ideja. Mi jako brinemo o tome kako će nam izgledati život, a čine ga male stvari", rekla je ona tada.

Svog supruga opisala je kao neobičnog čoveka.

"On je bio štreber koji je ipak izlazio. Kad smo išli na prvi sastanak rekao mi je da bi se radije našao sa mnom nego učio za ispit", ispričala je.

Prisila, koja je 2004. godine postala jedna od prvih osoba sa profilom na Fejsbuku, ranije je predavala četvrtom i petom razredu osnovne škole, a do porošaja je radila kao pedijatar u San Franciscu. Osnivačica je i direktorka neprofitne privatne škole u istočnom Palo Altu koja će se otvoriti sledeće godine.

Tokom godina ona i Zakerberg donirali su 320 miliona dolara za razvoj školstva, neprofitnih obrazovnih organizacija i bolnica.

Jutarnja navika zbog koje su postali bogati: Najuspešniji ljudi sveta ovako počinju dan!

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs