Prijatelji joj okretali leđa

Neustrašiva Elizabet Tejlor: Pretnje smrću i zatvor nisu uticali na njenu odluku!

Prodala bi nakit, a novac bi u ruke dilera stigao u papirnatoj vrećici. Znala je da postoji opasnost da je uhvate, ali nije se bojala. Bila je spremna da ide u zatvor zbog toga, svedoči njena bliska saradnica
Vip priča
12:04h Autor:
Neustrašiva Elizabet Tejlor: Pretnje smrću i zatvor nisu uticali na njenu odluku!
Foto: Profimedia

Slavna glumica Elizabet Tejlor je u svojoj vili u Bel Eru vodila ilegalnu sigurnu kuću za obolele od side, nastojeći da pomogneobolelima koji u to vreme nisu mogli da dobiju lekarski tretman, otkrila je aktivistkinja Keti Ajrlend u intervjuu za Entertainment Tonight.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U istinitoj priči koja liči na film "Dallas Buyers Club", Elizabet je u svom domu pružala utočište obolelima, ali je i putem ilegalnih kanala nabavljala lekove iz drugih zemalja tokom osamdesetih. I sve je to činila uprkos pretnjama smrću i činjenici da joj je zbog svog aktivizma pretio zatvor, a navodno je prodala i deo svog skupocenog nakita kako bi finansirala nabavku lekova.

Elizabet Tejlor imala samo 14 godina kada mu je bila ljubavnica: Aferu otkrila njegova žena! (FOTO)

Sve je počelo nakon što je oboleo, a zatim i preminuo njen prijatelj Rok Hadson.

"Bila je istinski neustrašiva. Njen dom u Bel Eru je bio sigurna kuća. Mnogo toga što je činila je bilo ilegalno, ali je spašavala živote, u vreme kada to nije bilo uobičajeno. Njeni saradnici su je molili da odustane, primala je pretnje smrću, prijatelji su joj okretali leđa kada ih je molila za pomoć. Ali ono što ja volim kod Elizabet je ta njena hrabrost koja je nikada nije napuštala", otkrila je aktivistkinja Keti.

Kako bi pomogla obolelima, nabavljala je i lekove koji u SAD-u nisu bili odobreni, često "podzemnim" kanalima.

"Prodala bi nakit, a novac bi u ruke dilera stigao u papirnatoj vrećici. Znala je da postoji opasnost da je uhvate, ali nije se bojala. Bila je spremna da ide u zatvor zbog toga. Elizabet i strah uopšte ne idu zajedno u rečenici", tvrdi Keti, dodajući da je na taj način slavna glumica pomogla mnogima u vreme kada su drugi od njih okretali glavu.

Tragična životna priča Kijanu Rivsa: Nikada nije preboleo smrt ćerke i verenice

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs