Neverovatno

Uspele tek posle 40-e godine: Žene koje su dokazale da granice postoje samo u našoj glavi!

One su celi život radile neke sitne posliće da bi svoju karijeru izgradile tek nakon četrdesete godine
Vip priča
20:06h Autor:
Uspele tek posle 40-e godine: Žene koje su dokazale da granice postoje samo u našoj glavi!
Foto: Profimedia

Ove žene su dokaz da zaista nikada nije kasno za ostvarenje svojih snova. Pa ako mislite da ste do sada već mogle da učiniti mnogo više, po pitanju svoje karijere, mi ćemo vam malo olakšati.

Neke danas svetski poznate žene, su svoje snove ostvarile tek nakon što su napunile 40. Iako im sigurno nije bilo lako, ni jedna nije odustajala, što je najvažniji deo njihove priče.

A evo ko se sve našao na našem popisu:

Zna tajnu, ima moć, u svemu uspeva! Žena posle 40-e: Zašto vaš život tek sada počinje!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Marta Stjuart

Danas pisac, televizijsko lice i osnivač jedne od najčitanijih lajfstajl stranica, Marta Stjuart, svoj je posao sa keteringom lansirala kasnih 70-ih godina prošlog veka. Njeni gurmanski specijaliteti ubrzo su postali vrlo popularni, ali tada samo na lokalnom nivou, sve do 1982. godine, kada 41-godišnja Marta izdaje svoju prvu knjigu "Martha Stewart Entertaining", s preko 300 recepata i raznih praktičnih saveta, i koja je ubrzo postala bestseler.

1991. godine pokrenula je magazin Martha Stewart Living, a 6 godina kasnije Martha Stewart Living Omnimediju, čiji rad nije omeo niti njen skandal sa deonicama, kada je morala na 5 meseci u zatvor, iako je iz njega mogla nesmetano voditi posao.

Usledili su razni talk show-ovi, linija nameštaja i raznih kućnih proizvoda, još malo knjiga, vrlo posećena web stranica itd. Danas se za Martu često može čuti kako je "utelovljenje američkog sna", ali kompanija je doživela neke finansijske probleme, zbog čega je u junu ove godine prodata za 353 miliona dolara, iako se dve godine ranije procenjivala na čak 2 milijarde. Ali, Marta će i dalje ostati kreativni direktor kompanije, jer njene ideje za domaćinstvo, brojne žene upijaju kao sunđer, i to sa razlogom.

Najbolje frizure za žene posle 40-e: Podmladiće vas i do 10 godina! (FOTO)

Foto: AP
Foto: AP

Vera Vang

Bajkovite venčanice ove američke dizajnerke kineskog podrekla, osvojile su žene širom sveta, ali pre nego je postala poznata dizajnerka, Vera je imala potpuno drugačije planove.

Vera Elen Vang rođena je 1949. godine u Njujorku. Njen otac, sin generala u kineskoj vojsci, nakon revolucije je morao emigrirati u SAD, a tamo se vrlo brzo probio u svetu biznisa. Tako je njegova mezimica odrastala u visokom društvu i najboljim školama za devojčice, a sanjala je o karijeri profesionalne klizačice.

Ali njeni snovi postali su noćna mora, kada nije uspela ući u američki tim za zimsku olimpijadu 1968. godine. Ali tokom te faze, počela je koketirati sa modom te sama praviti skice haljinica, kakve je htela nositi na nastupima, a i danas Vera oblači američke olimpijske klizačice. Tokom studentskih godina, Vera je radila u prodavnici Vinsenta Saint Laurenta, gde je pre često i kupovala, a tamo su njenu strast prema modi upoznala i utecajna imena američkog Voga, gde su ju obožavali, jer je znala doslovno sve o odeći. Njen posao u prestižnom časopisu, završio je dolaskom nove urednice Ane Vintour, iako su njih dve i danas bliske prijateljice, Vera je za sebe htela nešto više.

Kada se sa 40 udala za izvršnog direktora jedne informatičke kompanije Artura Bekera te pokušavala da ostane trudna, otac joj je ponudio finansijsku pomoć za pokretanje vlastitog biznisa, iako ju je prethodno puno puta odbio za tako nešto, rekavši kako je previše emocionalno vezana za posao, a da takve poteze treba praviti racionalno. On je bio taj koji joj je predložio da dizajnira venčanice, čime je Vera isprva bila šokirana. Šanelove venčanice tada su koštale po 100 hiljada dolara, a Vera je odlučila raditi mnogo pristupačnije modele.

1990. godine otvorila je svoju prvu prodavnicu u Njujorku, a sve ostalo je istorija.

Žena napunila 50 godina i priznala: Prestara sam za ovih 8 stvari!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Beti Vajt

Danas 93-godišnja simpatična bakica, bez koje ne možemo zamisliti televiziju, slavna je postala tek s 51 godinom, a danas joj često tepaju nadimcima, kao što su "Ljubimica Amerike" i "Prva dama televizije". Beti je proslavila uloga Sue Ann Nivens, voditeljka fiktivne TV emisije u sitkomu "The Mary Tyler Moore Show", nakon koje je dobila i vlastitu emisiju, pod nazivom The Betty White Show. Od ostalih uloga, najzapaženija je svakako bila ona u sitkomu "The Golden Girls".

Pre glumačke karijere, Beti je radila i kao fotomodel, a u aprilu ove godine, primila je nagradu Daytime Emmy za životno delo.

"Bez prestanka radim punih 60 godina i jako sam ponosna na to. Srećna sam i zahvalna što sam zdravlja, a sve što mi smeta kod posla, jest to što nemam dovoljno vremena za prijatelje", tada je izjavila.

A čini se kako simpatična Beti još uvek ima snage za nove poslovne poduhvate, od glumačkih uloga do snimanja televizijskih reklama. Bravo, Beti!

Žena koja je odbila da ostari: Osvojila 750 medalja, a sportom se počela baviti u 65 godini!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs