Jezivo

Priča se da je automobil koji ga je odveo u smrt bio uklet: Iznenadan odlazak slavnog glumca!

Na vrhuncu slave, u svojoj 24-oj godini, holivudski glumac je tragično nastradao
Vip priča
19:48h Autor:
Priča se da je automobil koji ga je odveo u smrt bio uklet: Iznenadan odlazak slavnog glumca!
Foto: Profimedia

Sanjaj kao da ćeš zauvek živjeti, živi kao da ćeš umreti danas“, rekao je legendarni glumac čija se smrt obeležava 30. septembra.

Džejms Din je sa 24. godine poginuo. Imao je nekoliko filmskih uloga, postao je legenda i osoba koju i dan danas obožavaju milioni ljudi. Njegova iznenadna smrt i dalje se prepričava, a nagađanja o prokletstvu nikada nisu prestala.

30. spetembra 1955. godine život je izgubila jedna od najvećih zvezda svog vremena, mladi buntovnik bez razloga, kako su ga neki nazivali, upravo zbog filmova koji su ga proslavili. Din je jedini glumac koji je dobio posthumnu nominaciju za filmsku nagradu Oskar. Ostao je jedini glumac koji je bio posthumno nominovan za još dve filmske nagrade.

Činilo se da je pred njim velika glumačka karijera. Džejms je za života stalno ispoljavao svoju ljubav prema trkačkim automobilima. Iako ih je imao mnogo, jedan ga je koštao života.

Tužan odlazak plavookog anđela: Njegovu tragičnu sudbinu još ne mogu da prebole! (FOTO, VIDEO)

Kada je ugledao srebrni “Porsche Spyder“ bila je to ljubav na prvi pogled. 1955. godine postojalo je samo 90 takvih automobila i Din je morao da ga poseduje.

Već sam nadimak automobila nije slutio na dobro “Little Bastard“ (malo kopile). Džejmsovi prijatelji su ga upozorili da vodi računa, ali nije slušao. Krenuo je na trku u Kaliforniju, ali tamo nikada nije stigao. Na raskrsnici nije uspeo da zaustavi automobil i došlo je do teškog sudara. Navodno je na mestu ostao mrtav zbog slomljenog vrata. Tada su se pojavile priče o prokletstvu.

Njegova smrt je bila šok za milione fanova, a neki su odbili da poveruju u njegovu smrt. Njegova nadgrobna ploča je dva puta bila ukradena. Njegov uništeni automobil je kupio mehaničar Džordž Baris za dve i po hiljade dolara. Automobil je na kraju bio izložen kao eksponat sabraćajnih nesreća 1960. Godine. Ovaj automobil je nestao u toku putovanja za Los Anđeles, koji je prevozio jedan kamion, i od tada se ne zna gde je.

Priča o prokletstvu je obrađena i u romanu Stivena Kinga pod nazivom “Christine“. Priča o ukletom automobilu koji neodoljivo podseća na istinitu priču o glumačkoj ikoni Džejms Dinu.

Alkohol, žene, tuče: Razuzdani život Hemfrija Bogarta! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs