Traume iz detinjstva

Mračna ispovest unuke nobelovca: 7 samoubistva u porodici i mentalno obolela sestra! (FOTO)

Unuka Ernesta Hemingveja šokirala je svojom iskrenošću o slavnoj porodici
Vip priča
13:56h Autor:
Mračna ispovest unuke nobelovca: 7 samoubistva u porodici i mentalno obolela sestra! (FOTO)
Foto: Beta

Sve iznenađuje izgled Mariel Hemingvej (53), unuke slavnog književnog nobelovca Ernesta Hemigveja i junakinje filma Manhattan Vudija Alena, kad se zna da su joj roditelji bili teški alkoholičari, a da je u porodici imala 7 samoubica i mentalno obolelu sestru.

“Bila sam tako uplašena. Bila sam uplašena zbog toga šta mi sledi jer sam obeležena strašnom prošlošću”, rekla je Mariel nedavno u jednom od intervjua.

Jeziv život Nine Morić: Cena života na visokoj nozi!

Sa pokojnom sestrom Margo imala je puno problema, a jednom ju je čak nazvala i "glupom" zbog njenih pogrešnih životnih izbora koji su doveli do tragične smrti.

Foto: Beta
Foto: Beta

Slika na kojoj Mariel i Margo idu u noćni izlazak, hodaju zagrljene i Margo viri bradavica iz haljine obišla je svet i zaprepastila javnost. Međutim, Mariel nije pošla putem kao njena mlađa sestra. U strahu da ne završi u rasulu kao ostatak porodice, nametnula je sebi stroga pravila: osim kafe i nemasne hrane, svaki minut bio joj je organizovan, a nije smela da zakasni ni sekundu.

Zašto mama plače: Potresna priča žene o teškoj borbi sa depresijom!

Sa 16 godina otišla je u Njujork i suočila se sa neprijatnom situacijom. Vudi Alen je pokušao da je na snimanju kultnog filma siluje. Na sreću, izvukla se jer je neko od kolega sa snimanja naišao.

Nakon toga pojavila se na naslovnici Playboy-a i ugradila silikone u grudi. Glumila je lezbejke i biseksualke u nekoliko filmova.

Mariel Hemingvej danas je uzorna majka dve ćerke. Mariel ističe kako je Margo uvek bila ljubomorna na normalnu porodicu koju ona ima i uvek je između njih dve postojalo rivalstvo.

Foto: Beta/ Mariel Hemingvej sa ćerkom
Foto: Beta/ Mariel Hemingvej sa ćerkom

Njen otac seksualno je napastovao njene sestre. Bio je jedini sin iz prvog braka Ernesta Hemingveja. "Osećala sam da se nedopuštene stvari događaju, koje nikad nisam videla. Nisam bila svedok, ali ono što sigurno znam jeste da je moj otac pio, a kad je pio, menjao se. Videla sam to kod mojih roditelja. Videla sam to kod mojih sestara. Uz četvrtu čašu vina više nisu bili isti ljudi, obuzimao ih je mrak“.

Nakon 45 godina ćutanja: Potresna ispovest žrtve prostitucije!

O tome je pisala i u knjizi Invisible Girl. "U tim godinama bila sam najpreplašenija, najzbunjenija. Mnoga deca nemaju pojma o tome šta se to događa drugoj deci. A ja sam, kao devojčica, mislila da je potpuno normalno da očistim sobu punu krvi i stakla nakon roditeljske svađe. Zato treba o tome razgovarati, kao i o samoubistvu. Ono nije uvek stvar dugog premišljanja. Dođe nakon 20 godina priprema, ili u trenutku. A mnogo je sramote oko samoubistva, mnogo neznanja, skrivanja. Moja sestra Margo ubila se, a ja sam mislila, i drugi su mislili, da joj ide fantastično, ostavljala je takav dojam…bila sam nesrećna, ali i prestravljena", napisala je ona.

Foto: Beta
Foto: Beta

A ubili su se i njen pradeda i prabaka, deda, praujak, ujak, nećak i sestra. Mariel ne voli kada je porede sa slavnim dedom, Ernestom Hemingvejem.

"Mrzim da neko pomisli da sam egoista i da kažem da sam kao on. Poštujem ga. A mnogo je pogrešnih interpretacija njegovog života. Ne mislim da je moj deda pisao zahvaljujući tome što je pio i živeo teškim životom, mislim da je bio veliki pisac zato što je radio zaista teško da bi to bio. A kad bi se sve ponovilo, mislim da ne bi pio. Nikada nije pisao pijan. To je bilo njegovo pravilo”, naglasila je Mariel.

Uverena je da su samoubistva u familiji povezana sa zavisnošću od droga i alkohola. Kod velikog Ernesta Hemingveja razlog je bio alkohol i sklonost ka opasnostima. "Uostalom, i umro je muški, ako je ta reč primerena u tim okolnostima. Pucao je sebi u glavu, kao i njegov otac. Ocu je došao na pogreb noseći sa sobom rukopis romana Zbogom oružje, koji ga je za samo par meseci kasnije svetski proslavio".

Iza kulisa porno industrije: Glumice otkrile sve tajne kontroverznog posla!

Nobelova nagrada dodeljena mu je neposredno pre samoubistva (1954. godine). Leteći avionom iznad Ugande, on i njegova partnerka Meri doživeli su nesreću: avion se zapalio. Meri je uspela da se izvuče, ali je Hemingvej izašao udarajući glavom o vrata aviona. Povrede su bile ozbiljne: fraktura lobanje, dva pršljena slomljena, desna ruka i rame iskočili, lice izgorelo u požaru. U 1961. godini borio se sa depresijom i paranojom.

"Ustao je veoma rano, otišao u podrum, izvadio pušku, popeo se stepenicama do ulaznih vrata i pucao sebi u glavu. Poput oca. Ako si pisac, i ne možeš više pisati… šta dalje?”, pita se ona.

Foto: AP/ Ernest Hemingvej sa bradom u prvom planu, sa njegove leve strane je Meri Hemingvej
Foto: AP/ Ernest Hemingvej sa bradom u prvom planu, sa njegove leve strane je Meri Hemingvej
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs