20 DANA PRED SMRT KRSTIO SE NA OSTROGU: Nju je voleo do POSLEDNJEG DAHA, a ono što je MAJKA REKLA sve je rasplakalo

Smrt Marinka Madžgalja i dalje izaziva tugu osoba koje su ga poznavale

Vip priča
12:58h Autor:
20 DANA PRED SMRT KRSTIO SE NA OSTROGU: Nju je voleo do POSLEDNJEG DAHA, a ono što je MAJKA REKLA sve je rasplakalo
Foto: Printscreen/ youtube/ G Production

Srbija i region ostao je u šoku tog 26. marta 2016. godine kada je stigla vest da je preminuo glumac Marinko Madžgalj.

Samo godinu dana ranije glumcu je dijagnostikovan rak pankreasa zbog čega je operisan u Kliničko-bolničkom centru na Bežanijskoj kosi.

Iako su svi mislili da se glumac oporavlja istina je bila da su mu lekari rekli kako ima samo 3 meseca života. On je odlučio da ih ne protraći. Snimao je seriju u Crnoj Gori, išao je na hemoterapije i 20 dana pred smrt se krstio u manastiru Ostrog.

Marinko Madžgalj
foto: Kurir / Dragan Kadić

Zamolio je prijatelja Dušana Kovačevića da mu bude kum jer je verovao da će mu nakon toga biti bolje.

Otac Željko Ćalić je rekao da je bio toliko slab da je jedva izdržao čin krštenja. Iako je malo znao o veri, interesovao se za molitve koje bi mogao da čita kod kuće, kao i za ponovni dolazak u manastir. Ipak, nikad više nije stupio nogom na Ostrog, jer je preminuo dvadeset dana kasnije.

"Hvala svima koji su došli na ovu ideju da se ne zaboravi moj Maki. Nedostaje mi svakog dana i teško je sve ovo za jednu majku. Ne prođe dan da ne pomislim na njega. Jako je voleo da radi, stalno je bio zauzet. Obožavao je Beograd i Kotor, to su bili njegovi gradovi. Kad god bi negde otišao, ja bih ga zvala i govorila mu: 'Sine dođi, spremila sam sarme'. Obožavao je da jede sarme", rekla je njegova majka na komemoraciji.

Marinko Madžgalj, Dubravka Mijatović
foto: Kurir / Zorana Jevtić

Veza sa Dubravkom Mijatović

Par se upoznao sredinom juna 2007. godine na koktelu povodom snimanja filma „Na lepom plavom Dunavu“. Marinko je bio opčinjen Dubravkinom harizmom i ubrzo su započeli romansu. U početku su se krili jer glumčeva porodica nije prihvatila Dubravku koja je bila deset godina starija od njega i iza sebe je imala propali brak. Uprkos tome, njihova ljubav je postajala sve jača i nisu se razdvajali.

Nakon godinu i po dana veze, Marinko je zaprosio Dubravku i tajno su se venčali.

19. novembra 2009. godine su dobili ćerku koju su nazvali Sara. Par je do poslednjeg trenutka bio uveren da će dobiti dečaka pa su brže-bolje morali da se odluče koje će žensko ime odabrati. Dubravka se porodila carskim rezom i njoj je Sara drugo dete.

Ipak njihov brak je prekinut 2014. godine, a mnogi smatraju da su se razveli zbog pritiska porodice.

(Stil/Biografija.org)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs