Nema zezanja

OVO SU PREDBRAČNI UGOVORI NAJPOZNATIJIH PAROVA HOLIVUDA: On će morati sa NJOM da ostane do smrti, jer ovoliki novac NEMA

Isplate u slučaju razvoda zavise od raznih faktora - poput godina provedenih u braku, prevara ili broja dece

Vip priča
Autor:
OVO SU PREDBRAČNI UGOVORI NAJPOZNATIJIH PAROVA HOLIVUDA: On će morati sa NJOM da ostane do smrti, jer ovoliki novac NEMA
Foto: Domine Jerome/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Holivudom svaki čas protutnji vest da se neko razveo, pojedini bračni parovi postanu glavna priča za tabloide, a neki bivši partneri ipak krenu dostojanstveno svako svojim putem. A ovo poslednje najčešće se dešava zbog na vreme sročenih predbračnih ugovora. Ljudi čija se imovina meri u milionima, čak i milijardama dolara, ništa se prepuštaju slučaju, pa u tim spisima ima i vrlo zanimljivih detalja.

Bijonse, Džej Zi
foto: Instagram / Beyonce

Bijonse i Džej Zi

Oni su najmoćniji šoubiz par na svetu, u braku su od 2008. i imaju troje dece. Iako je bilo reči da je među njima bilo problema, oni strogo čuvaju svoju privatnosti. Ali o njihovom predbračnom ugovoru se ipak nešto zna. U slučaju razvoda, reper bi izgubio milione jer jedna od stavki nalaže da će Bijonse dobiti milion dolara za svaku godinu braka, maksimalno 15 godina. Osim toga, za svako dete bi dobila pet miliona dolara. Iako svi znaju da joj taj novac ne treba, dosad nije bilo zvezde koja se odrekla ove privilegije, pa verovatno ne bi ni ona.

majkl daglas, Ketrin Zita
foto: Profimedia

Ketrin Zita Džouns i Majkl Daglas

Glumačka dinastija Daglas je izuzetno bogata i uticajna. Majklovo bogatstvo vredi više od 300 miliona dolara, a Ketrinino oko 150. Ipak, u slučaju razvoda, ona bi dobila podosta novca. U braku su od 2000. godine i imaju dvoje dece. U predbračnom ugovoru bilo je predviđeno da će glumica dobiti 2,8 miliona dolara za svaku godinu braka, a postoji i klauzula po kojoj dobija i dodatnih pet miliona dolara ako joj mužić bude neveran.

Mark Cukerberg
foto: Profimedia

Prisila Čen i Mark Zakerberg

Oni nisu stavili samo finansije u predbračni ugovor. Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg je milijarder i njegovo bogatstvo vredi više od 63 milijarde dolara. Njegova supruga je pre braka postavila i neke zanimljive uslove koji se tiču zajednički provedenog vremena. Tražila je da dnevno provode bar 100 minuta nasamo i da svake nedelje uveče negde izađu. Zanimljivo je i to da oboje imaju zabranu korišćenja Fejsbuka kad god su zajedno. Ova pravila važe već 11 godina, koliko su u braku.

Džastin Timberlejk, Džesika Bil
foto: Profimedia

Džesika Bil i Džastin Timberlejk

U njihovom predbračnom ugovoru piše: "Ako Džastin ikad bude uhvaćen u prevari, Džesika dobija pola miliona dolara za svaku ljubavnicu." Glumac dosad nije prekršio pravilo.

Nikol Kidman
foto: Profimedia

Nikol Kidman i Kit Urban

Nikol ima vrlo precizan predbračni ugovor s kantri pevačem, verovatno zato što je pre njega bila je u braku s Tomom Kruzom, s kojim se nakon razvoda poprilično (finansijski) "opekla", piše Zena.hr. Navedeno je da će Urban dobiti 640.000 dolara po godini braka ako se razvedu, a naznačeno je i to da mu je ona pomogla da se oporavi od zavisnosti od kokaina.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs