PRIČAJU DA JE ON NAJODVRATNIJI FRAJER HOLIVUDA: 17 god zavlačio devojku i dok ga je ona čekala, on drugoj napravio dete

Harizmatičan glumac poznat kao veliki ženskaroš, oduzeo je 17 godina života lepoj glumici i dok je ona očekivala brak, on je drugoj napravio dete

Vip priča
11:35h
PRIČAJU DA JE ON NAJODVRATNIJI FRAJER HOLIVUDA: 17 god zavlačio devojku i dok ga je ona čekala, on drugoj napravio dete
Foto: Profimedia

Andželika Hjuston početkom 80-ih godina prisustvovala je prikupljanju sredstava za senatora i kandidata za predsednika Gerija Harta u Aspenu, tamo je upoznala svoju buduću koleginicu iz serije „Kraljevski Tenenbaums“, Gvinet Paltrou, koja je tada imala 12 godina i bila tamo sa svojim slavnim roditeljima. U jednom trenutku tokom večeri, Paltrou je „nervozno“ pogledala u Andželikinog dugogodišnjeg dečka, Džeka Nikolsona, i rekla joj: „Taj čovek me plaši", „Sa dobrim razlogom“, odgovorila joj je koleginnica"I mene plaši."

Hjustonova je lansirala svoje druge po redu memoare pod nazivom „Pazi me“ kao nastavak na prošlogodišnje „Priča nedavno ispričana“, koji se fokusirao na njeno detinjstvo i ranu manekensku karijeru, Nikolson nije pominjan u prvoj knjizi, sada je jasno je da je svu "prljavštinu" čuvala za ovu.

Džek Nikolson, Anđelika Hjuston
foto: Profimedia

Hjustonova i Nikolsonova burna i više puta isprekidana veza trajala je dugih 17 godina, sve dok nakon skoro 2 decenije nadajući se da će se udati i zasnovati porodicu sa njim, nije saznala da će on umesto toga imati dete sa mlađom ženom.

Andželika, već naviknuta na harizmatične i muževne muškarce kao ćerka legendarnog filmskog reditelja Džona Hjustona, upoznala je Nikolsona na zabavi u njegovom domu 1973. godine. Satima su plesali i ona je ostala da prenoći, a sledećeg jutra taksijem ju je poslao kući. Zvao je nekoliko dana kasnije da dogovori sastanak sa njom, međutim onda je otkazao zbog drugih obaveza. Ovo je postavilo svojevrsni obrazac za njihovu vezu, nakon što je glumica saznala da je ta druga obaveza zapravo bila pevačica Mišel Filips, Nikolsonova bivša devojka.

Međutim Hjustonovu je "zarazio" Nikolsonov mačizam. U memoarima prisetila se noći kada je, gledajući Nikolsona kako flertuje sa nemačkom manekenkom u restoranu, ustala da krene kada ju je on zgrabio za zglob i povukao nazad na njeno sedište.„Nikad ne ustaj tako da odeš“, upozorio je Nikolson, a ona je uživala u njegovom kratkom blesku posesivnosti.

Džek Nikolson
foto: Profimedia

Takođe koliko god da je bio bezobrazan, toliko je bio i velikodušan, umeo bi da kupi Rols-Rojs bez da trepne, a jednom prilikom joj je kupio prelep Mercedes-Benz i ona se srušila onog dana kada ga je dobila.

Ali Hjuston navodi da je bilo daleko više trenutaka njene ljubomore nego njegove brige. Od samog početka, Nikolsonove ludosti bile su toliko nadmoćne da su se njegova prečesta flertovanja sa drugim ženama pretvarala u svojevrsne bodeže u Andželikinom srcu. Ona se priseća koncerta Kerol King iz 1973. u Central Parku gde je Džoni Mičel „sedela na zemlji između Džekovih nogu tokom trajanja celog koncerta“. Hjuston je bila „povređena i ljubomorna“, ali kada se suočila sa Nikolsonom u vezi sa tim, on je to zanemario. Rekao je da je ona samo stari prijatelj, prevrćući očima kao da mu je to sve jako dosadno.

Uskoro glumica je saznala da su Nikolsonovi stari prijatelji bili zabrinuti takođe. Jednom prilikom Hjustonova prijateljica i koleginica, model Apolonija van Ravenštajn rekla joj je da je spavala sa Nikolsonom nedelju dana ranije, obavestivši je da su nekada bili u vezi. Kada se Anželika suočila sa Džekom, on je odgovorio: „Oh, Tuts, to je bila samo milost..“

Džek joj se nikada zapravo nije zakleo na vernost i već na početku glumica i manekenka je shvatila koliko je teško zabavljati se sa jednim od najtraženijih muškaraca na svetu, jer bi se žene nadmetale za njegovu pažnju čak i kada se sa Hjustonovom drži za ruku. Ona se prisetila kako su na Filmskom festivalu u Kanu 1974. „lepe Francuskinje dolazile na motorima i govorile: "O, Džek, hoćeš da se voziš na mom motoru sa mnom?'“ I Nikolson, uživajući u pažnji lepih žene, bi otišao. „Seo bi na motor i ostavio me da stojim na trotoaru“, „onda bih se sama i uplakana povukla u našu hotelsku sobu.“

Džek Nikolson
foto: Profimedia

Andželika Hjuston se sve vreme nadala da će je glumac nakon svega oženiti. Jednom prilikom, dok su gledali bračnu igru, Nikolson je počeo da se ruga, rekao je "Oh, kakav mali brak, mala mala bračna igra" , odgovorila mu je na to da bi je oženio da ima "mu*a" ali on je rekao "Mora da se šališ!" Andželika je 3 dana nakon toga plakala. Hjustonova je dozvolila sebi da ostane slepa za najočiglednije znake njegovog lošeg ponašanja, nazivajući sebe „tragično lakovernom“. Jednom je pronašla ljubavne poruke Nikolsonu od devojke „u kojima je pisala koliko joj nedostaje Džek i kako je njihovo vođenje ljubavi bilo nežno i kako je jedva čekala da se ponovo čuje s njim“. Kada se suočila sa glumcem, on joj je ispričao ludu priču o tome kako su to zapravo pisma za njegovog kolegu Harija Dina, koji se lažno predstavljao toj devojci. Glumica je očajnički želela da poveruje u tu priču iako je bila više nego očigledna laž.

Prekretnica u njihovoj ljubavnoj vezi desila se 1975. kada ga je Hjustonova napustila i počela da se zabavlja sa glumcem Rajanom O’Nilom, koga je upoznala na zabavi kada joj je šapnuo na uvo: „Želeo sam da razgovaram sa tobom cele noći. Moram da razgovaram sa tobom."

Rekla je Nikolsonu da ga napušta zbog O'Nila i počela je da provodi vikende sa O'Nilom i njegovom porodicom. Međutim on i njegova ćerka Tatum, koja je tada imala 12 godina, bili su „skoro par za sebe" i činilo se da ima veoma malo granica između njih. Često su ih fotografisali u restoranima, zabavama i klubovima. Njegov sin Grifin imao je samo 11 godina, a već je surfovao i pušio travu. Sve u vezi sa O’Nilom postalo je mračno u Hjustonovim očima, osetila je da postoji nešto izrazito perverzno u vezi sa O’Nilom, vremenom je i on počeo da je vara.

Jedne noći su se potukli na zabavi na Beverli Hilsu. „Okrenuo se prema meni, zgrabio me za kosu i udario me vrhom lobanje u čelo“, napisala je ona u memoarima. Objašnjava da je tada "videla sve zvezde" i pobegla polu slepa u kupatilo, unutra ju je O’Nil ponovo napao, udarajući je po glavi raširenim rukama.

Anđelika Hjuston
foto: Profimedia

Raskinula je godinu i po dugu vezu sa O’Nilom i vratila se Nikolsonu ali ovoga puta je dobila svoje mesto u njegovom zagrljaju. Međutim sa ove distance kaže da uprkos mnogim znacima, nije dozvolila sebi da prizna punu realnost Nikolsonovog "lutajućeg oka" sve do kasno u njihovoj vezi. On je zapravo bio vrlo diskretan u svojim aferama, naime povremeno bi pronašla komad ženske odeće ili bi se njena jakna pojavila na nekoj devojci na ulici, ili bi pronašla kremu za ruke koja nije njena. Ponekad bi čak i nosila nakit koji pronađe da vidi da li će neko doći i zatražiti ga, ali to se nikada nije dogodilo.

Do kasnih 80-ih, Hjustonova je sve manje viđala Nikolsona i razvila je uspešnu sopstvenu glumačku karijeru. Osvojila je Oskara za "Čast Pricijevih" iz 1985. i igrala je u filmu Vudija Alena iz 1989. "Zločini i prekršaji". Dok se spremala za film "Prevaranti" iz 1990-ih, Nikolson ju je pozvao na večeru u svoj dom. Te noći je podelio sa njom vest od koje se dugo pribojavala, da će imati bebu sa Rebekom Brusard, 12 godina mlađom ženom od nje.

Andželika se damski povukla iz ove veze nakon toga i iako je njihova veza bila gotova nije mogla proći bez još jedne, poslednje svađe. Nekoliko dana kasnije, u Plejboju se pojavio članak u kojem se citira jedna mlada žena o seksualnoj igri sa Nikolsonom u kojoj ju je udarao reketom za ping-pong. Izbezumljena otišla je kod Džeka, koji se kleo da je to stara priča, napala ga je. Oslobodila je 17 godina nakupljene frustracije i divljački ga tukla po glavi i ramenima, glumac se nije opirao i nakon što je završila seo je i zaplakao. Hjustonova je osećala čudnu zahvalnost prema njemu što joj je dozvolio da ga prebije.

Anđelika Hjuston, Džek Niklson
foto: Profimedia

Kasnije kada je bivši par je razgovarao telefonom smejali su se tome, glumica ističe da je to zaista bilo tragično.

Iako je Hjustonova uskoro pronašla svoju trajnu ljubav i udala se za vajara Roberta Grejema 1992. i ostala sa njim do njegove smrti 2008. godine, posledice njenog raskida sa Nikolsonom ostavile su je slomljenu.

Ipak nekoliko godina nakon raskida ponovo su se ujedinili na setu filma Šona Pena „Čuvar prelaza” iz 1995. godine, u kojem je Andželika igrala Nikolsonovu bivšu ženu. Njih dvoje su u početku bili nezgodni jedno prema drugom, ali kada su se sreli na ručku poslednjeg dana snimanja Nikolson joj rekao: „Ti i ja, Tuts – mi smo kao ’Ljubav u vreme kolere’." Dopalo joj se to poređenje, jer to je jedna od njenih omiljenih knjiga, jednog od njenih omiljenih autora i priča o jednoj od njenih omiljenih tema: beznadežnoj, trajnoj ljubavi!

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs