ŠTA SU OD ŠKOLE ZAVRŠILI NAŠI NAJPOZNATIJI PEVAČI: Dvoje najpopularnijih IMAJU SAMO OSNOVNU ŠKOLU i kažu da se NE KAJU

Oni zarađuju po nekoliko hiljada evra za noć i skoro niko od njih nema muzičko obrazovanje

Vip priča
Autor:
ŠTA SU OD ŠKOLE ZAVRŠILI NAŠI NAJPOZNATIJI PEVAČI: Dvoje najpopularnijih IMAJU SAMO OSNOVNU ŠKOLU i kažu da se NE KAJU
Šta su od škola završili naši najpoznatiji pevači, Foto: ATA Images / Antonio Ahel

Ljudi koji najviše zarađuju za smo jedno veče definitivno su naši pevači i pevačice. Zanimljivo je to što većina njih nema ni srednje muzičko obrazovanje, ali nas je zanimalo koje škole su oni završili.

Trenutno najpopularnija pevačica u regionu, Aleksandra Prijović ima samo osnovno obrazovanje. Dok je srednju školu napustila godinu dana pre mature.

Obrazloženje - "Mnogo sam putovala na takmičenja u pevanju, a školu sam zanemarila," rekla je Prijovićka koja nikad nije krila da ju je sramota što nije završila barem srednju školu, te da joj je želja da jednom i to uradi.

Aleksandra Prijović
foto: Pera/ATAImages

Sloba Radanović je u Zrenjaninu završio elektrotehničko-građevinsku školu "Nikola Tesla", smer građevinski tehničak za visokogradnju. Upisao je i studije arhitekture u Novom Sadu, ali je shvatio da ipak više voli da peva. 2014. godine se pojavljuje u takmičenju Pinkove zvezde i od tada njegova karijera napreduje munjevitom brzinom.

Sloba Radanović
foto: ATA Images

Jelena Karleuša je nakon osnovne škole upisala Zemunsku gimnaziju, ali se iz iste ispisala nakon dve godine, da bi vandredno završila turističku i muzičku školu. Prvi album snimila sa samo 16 godina, a fakultet nikad nije ni upisala iako su svi u njenoj porodici visokoobrazovani.

"Ja sam jedina crna ovca u porodici koja nije zavšila fakultet. Svi u mojoj porodici su akademski građani, sem mene," iskrena je bila Jelena.

Jelena Karleuša
foto: Kurir/ Stefan Stojanović

Aca Lukas je srednju građevinsku školu napustio na trećoj godini, jer kako kaže nije imao vremena da pohađa školu. Ipak je završio nižu i srednju muzičku školu i smatra da mu je to sasvim dovoljno.

"Ja sam muzički obrazovan! Ne kajem se što nisam završio školu i ne nameravam da je završavam," rekao je jednom prilikom Lukas.

Aca Lukas
foto: ATA Images

Poznato je da je Svetlana Ceca Ražnatović zvaršila srednju poljoprivrednu školu, dok je Višu školu za sportske trenere završila Nataša Bekvala.

Pevači "starog kova" su akademski najobrazovaniji, tako je Neda Ukraden završila dva fakulteta - Pravni i Filološki fakult. Nedu u stopu prate kolege Zorica Brunclik, sa diplomom Pravnog fakulteta u Nišu, kao i Zdravko Čolić koji je završio ekonomiju u Sarajevu.

Profesiju saobraćajnog inženjera Miloš Bojanić je zamenio muzikom. Nikolija Jovanović, ćerka Vesne Zmijanac, završila je studije Međunarodnog biznisa u Atini.

Muzički su, svakako, najobrazovaniji Željko Joksimović, Bilja Krstić, Kornelije Kovač i Zorana Pavić, jer su završili Muzičku akademiju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs