beri vajt

TEK KADA JE UMRO, NJEGOVA DEVOJKA JE DOKAZALA DA IMAJU DETE: Sve žene i ljubavnice čoveka sa NAJSEKSI glasom na planeti

Kao tinejdžer bio je član bande, krao automobile i "ležao" u zatvoru, a onda je postao legenda soul i R&B muzike...

Vip priča
Autor:
TEK KADA JE UMRO, NJEGOVA DEVOJKA JE DOKAZALA DA IMAJU DETE: Sve žene i ljubavnice čoveka sa NAJSEKSI glasom na planeti
Beri Vajt, Foto: Frank Hempel / United Archives / Profimedia

Legenda soul i R&B muzike, čovek čija je muzika bila sinonim za romantiku, Beri Vajt rođen je 12. septembra 1944. godine u mestu Galveston u Teksasu. Njegove ljubavne pesme, kao što su "Love Serenade" i "You''re the First, the Last, My Everything", svojevremeno su prodavane u milionskim tiražima.

U tinejdžerskim danima bavio se kriminalom i bio je član losanđeleske bande. Kada je imao 17 godina osuđen je na četiri meseca zbog krađe Kadilaka vrednog 30.000 dolara.

Dok je bio u zatvoru, Vajt je na radiju čuo pesmu Elvisa Prislija "It''s Now or Never" i to mu je promenilo tok života.

Beri Vajt
foto: Frank Hempel / United Archives / Profimedia

Nakon toga je napustio školu i posvetio se pisanju i produkciji pesama. Otvorio je sopstvenu izdavačku kuću i vrlo brzo je postigao uspeh kao deo trija "Love Unlimited". Ta grupa je vrlo brzo počela da prodaje milionske tiraže, već 1972. sa pesmom "Walkin'' in the Rain with the One You Love", dok je sledeće godine grupa snimila pesmu "I''m Gonna Love You Just a Little More, Baby" koja je bila na vrhovima svih top-lista.

Sledeće decenije hitovi iz godine u godinu smenjivali: Never, Never Gonna Give Ya Up, Can''t Get Enough of Your Love, Babe, You''re The First, the Last, My Everything, It''s Ecstasy When You Lay Down Next to Me...

Posle zatišja koje su donele osamdesete, Vajt se 1995. godine vraća na top-liste sa albumom "The Icon Is Love". Popularnost mu donose i televizijske serije "The Simpsons" i "Ally McBeal". Početak novog milenijuma i njegov poslednji snimljeni solo album, "Staying Power", donose mu prvi put i Gremi nagradu.

Vajt se oženio svojom devojkom iz detinjstva, koja je u njegovoj autobiografiji identifikovana samo kao Meri, kada je imao 19 godina. Razdvojili su se 1969. i kasnije se službeno razveli.

1974. godine se oženio pevačicom Glodin Džejms. Par je sarađivao na albumu Barri & Glodean iz 1981. godine. Navodno su se rastali 1988. ali su i dalje bili u zakonskom braku do njegove smrti 2003. godine, iako su živeli odvojenim životima.

Iako je bila otuđena od Vajta više od decenije, kao njegova udovica postala je jedini izvršitelj njegovog imanja.

Beri Vajt je imao najmanje devetoro dece. U dobi od 20 odina, Vajt je već imao dvoje dece sa svojom prvom ženom Meri. Da bi kasnije dobili još dvoje.

Vajt je imao i četvoro dece sa svojom drugom ženom Glodin Džejms. Njihova ćerka Šahera bila mu je lični asistent. Bari Džunior je svirao u Love Unlimited Orchestra i takođe je bio njegov menadžer turneje. Vajtov sin Mekevin je radio u njegovoj izdavačkoj administraciji.

Beri Vajt
foto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Vajt je imao ćerku Deniz Donel, rođenu 1962. sa ženom imena Gurta Alan. Ko je njen biološki otac otkrila je tek 1988. godine.Vajt ju je prihvatio i uz njegovu pomoć promenila je ime u Deniz Vajt.

Nakon njegove smrti 2003. godine, njegova devojka Ketrin Denton je tvrdila da je njena ćerka Barijana njegovo biološko dete. Denton je takođe tvrdila da joj duguje novac. Test očinstva je otkrio da on nije otac njenog deteta i Dentonova je kasnije izgubila sudski spor.

Preminuo je 2003. godine u Los Anđelesu nakon što je vodio bitku sa ozbiljnom bolešću bubrega.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs